Minutowy stek taty ze złotą cebulą
Przepis Tata minute stek ze złotą cebulą można zrobić w około 40 minut. Jedna porcja zawiera 464 kalorie, 27g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 24 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wino, masło czosnkowe, rukolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako danie główne. Jest idealny do valentin day. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest dobre. Stek taty Rub, Stek i jajka: śniadanie dla taty, oraz Kanapki Ze Stekami / Remembering Dad są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wymieszać wino, sos sojowy, musztardę i cukier w dużej misce. Wrzucić paski steków, dobrze doprawić pieprzem i pozostawić do siedzenia i namoczyć, gdy Wszystko inne będzie gotowe.
Wlać olej do dużej patelni i podgrzać go na średnim ogniu przez około minutę. Wskazówka w plastry cebuli, włączyć ogień do bardzo wysokiej i gotować przez 3-4 minuty, często mieszając, aby uzyskać cebulę naprawdę złoty kolor. Wyjmij cebulę i utrzymuj ją w cieple.
Wyjmij paski steków z marynaty łyżką szczelinową i smaż je na patelni cebulowej na bardzo dużym ogniu przez 30 sekund (zrób to w dwóch partiach, jeśli jest łatwiej).
Zalać marynatą z miski i gotować przez kilka sekund, aż przykleja się do mięsa, ale nadal jest soczysty. Doprawić solą i pieprzem i ogrzać.
Pieczywo tostować, a następnie posmarować masłem czosnkowym i pokroić każdy kawałek na pół. Nakładają się dwa kawałki tosty na każdym talerzu, top z łyżką cebuli, następnie stek i więcej cebuli. Na każdym talerzu nałóż trochę rukoli i od razu podawaj.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Raymond R Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.