Mini tortille z grzybami kukurydzianymi i świeżą salsą Tomatillo

Mini tortille z grzybami kukurydzianymi i świeżą salsą Tomatillo
Mini tortille z grzybami kukurydzianymi i świeżym Tomatillo Salsan to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 32 porcjami. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 45 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 112 godzin. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Mieszanka ciepłej wody, salsa verde cruda, ricotta salata i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Mini tortille z grzybami kukurydzianymi i świeżą salsą Tomatillo, Powoli pieczona wieprzowina z kokosowym sosem Curry, kukurydziane tortille, świeże pomidory salsan na ryżu Basmati, oraz Miękkie smażone tortille z Tomatillo Salsan i kurczakiem.

Instrukcje

1
Mąkę tortilla połączyć z wodą w dużej misce i ugniatać rękami, aż powstanie jednolite ciasto, około 1 minuty. Uszczypnij wystarczająco dużo ciasta, aby utworzyć skąpe 3/4-calową kulkę. (Ciasto powinno być wilgotne, ale nie lepkie po uformowaniu w kulkę. W razie potrzeby zagnieść trochę więcej mąki tortilla lub wody do ciasta.) Uformować pozostałe ciasto na 3/4-calowe kulki, przekładając je na talerz i przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Bardzo lekko olej comal (lub patelnia do pizzy), następnie podgrzać na średnim ogniu do gorąca, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PizzyPatelnia Do Pizzy
3
Naciśnij 1 kulkę ciasta między plastikowymi kwadratami w tortilla press, aby utworzyć tortillę 3-calową (o grubości około 1/16 cala). Odklej 1 plastikowy kwadrat, a następnie, trzymając tortillę w dłoni, ostrożnie odklej inny kwadrat i delikatnie przenieś tortillę do comal.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
CiastoCiasto
4
Gotować, aż krawędzie po prostu poluzować z comal i małe brązowe plamy pojawiają się na spodzie, 30 do 45 sekund. Odwróć i gotuj, naciskając płasko metalową szpatułką, jeśli to konieczne, aż Na spodzie pojawią się brązowe plamy, około 45 sekund. Odwróć się ponownie i gotuj, naciskając łopatką, aż tortilla lekko napompuje (nie zawsze może się to zdarzyć), 10 do 15 sekund. Umieścić tortillę w złożonej ściereczce, aby zachować ciepło i wilgoć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
5
Dodać więcej tortille, układając je w tkaninie. (Gdy już poczujesz rytm, gotuj więcej niż 1 tortillę na raz.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
1
Ugotować czosnek, chile i 1/2 szklanki cebuli (reszta rezerwowa dla
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
2
Dekorować) w 2 łyżki smalcu w 10-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, mieszając, aż cebula zmięknie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SmalecSmalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać huitlacoche i 1/4 łyżeczki soli i gotować, mieszając, aż do ogrzania przez, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
1
Ciepłe pozostałe 2 łyżki smalcu (jeśli używasz) do upłynnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SmalecSmalec
2
Podgrzać comal (lub patelnię do pizzy) na średnim ogniu do gorąca, a następnie podgrzać 8 Mini tortille, lekko szczotkując szczyty smalcem (po około 3/4 łyżeczki). Podczas podgrzewania tortilli (w sumie 1 do 2 minut), top każdy z około 1/2 łyżeczki salsy, posypanie reserved surowej cebuli, i zaokrąglone łyżeczki mieszanki huitlacoche.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
CebulaCebula
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
SmalecSmalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PizzyPatelnia Do Pizzy
3
Chalupy przekładamy na talerz, posypujemy queso fresco i od razu podajemy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Queso FrescoQueso Fresco
4
Przechowywać Comal ciepły i powtórzyć procedurę, gdy gotowy do podania następnej partii chalupas.

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino można spróbować jest Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Aromaty czarnej herbaty i kardamonu są warstwowe przez nuty borówki i jeżyny. Świeże smaki ze skórki żurawiny, śliwki i pomarańczy zapewniają żywe nuty pikantne z nutą minerału i kardamonu. Jest to bogaty i treściwy Pinot Noir o zrównoważonej kwasowości i drobno teksturowanym wykończeniu. 
TrudnośćEkspert
Gotowe W112 hrs
Porcje32
Ocena Zdrowia0
Magazyn