Mini placki z indykiem i żurawiną
Mini ciasto z indykiem i żurawiną zajmuje około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 257 kalorii, 10g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.02 za porcję. 1308 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz pod ręką ciasto kruche, Indyk, sos żurawinowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Cranberry Brie Mini Placki, Mini Placki Bezowe Żurawinowe, oraz Mini Placki Bezowe Żurawinowe.
Instrukcje
Rozwałkuj ciasto na mące tak, aby było cieńsze niż 1 moneta.
Wyciąć kółka 8 x 10 cm za pomocą noża do ciasta lub małego spodka, a następnie wyciąć kółka 8 x 9 cm do pokrywek, może być konieczne ponowne zwijanie ozdób. Większe kółka wepchnąć do 8 otworów w puszce na muffinki, a następnie podzielić między nimi indyka, śmietanę i sos żurawinowy. Dobrze przyprawić i umyć brzegi małym jajkiem.
Umieść pokrywę na wierzchu każdego z nich i ściśnij boki razem, aby uszczelnić. Schłodzić przez 15-20 minut.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Umyć wierzch z większą ilością jajka, a następnie piec przez 25 minut, aż ciasto będzie chrupiące i złociste.
Podawać na ciepło lub pozostawić do ostygnięcia i cieszyć się zimnem.