Mini Penne ze słodką papryką i Parmigiano-Reggiano
Mini Penne ze słodką papryką i Parmigiano-Reggiano może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 414 kalorii, 13g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 66 fanów. Mieszanka włókna barilla penne, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, ser parmigiano-reggiano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Mini Penne ze słodką papryką i Parmigiano-Reggiano, Sałatka makaronowa Penne z ogolonym Parmigiano-Reggiano, oraz Minestrone Z Parmigiano-Reggiano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek wody do wrzenia. Doprawić wodą sól do smaku (opcjonalnie).
Na dużej patelni, delikatnie podsmażyć posiekaną cebulę w oliwie z oliwek przez pięć minut na średnim ogniu.
W międzyczasie pokroić papryki w kwadraty 1/2 cala, dodać do patelni i saute przez trzy minuty na średnim ogniu.
Doprawić solą, pieprzem i dodać bulion. Gotuj, aż sos się zmniejszy.
Tymczasem makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami opakowania, odcedzić i wymieszać z sosem.
Przed podaniem wymieszać posiekaną bazylię i ser.