Mini panettone
Przepis Mini panettone można zrobić w około 3 godziny i 20 minut. Ten przepis służy 10 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 478 kalorii. 150 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz owoce, cukier, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Panettone, Panettone, oraz Panettone.
Instrukcje
Jajka i żółtko ubić z wanilią. W dużej misce wymieszaj mąkę, drożdże, cukier i łyżeczkę soli.
Dodać ciepłe mleko i mieszaninę jaj, a następnie ubić do bardzo miękkiego, lepkiego ciasta drewnianą łyżką. Przykryć folią spożywczą i pozostawić w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi się.
Upuść duże okłady na muffinki do 10 czystych puszek o wadze 200 g (lub użyj tacy na muffinki) lub ostrożnie ułóż je pergaminem do pieczenia, aby papier znajdował się znacznie powyżej puszek, aby uzyskać kołnierz.
Masło zmiksować, owoce i obrać do wyrośniętego ciasta, najlepiej rękami.
Pokrój na 10 równych kawałków i upuść kawałek do każdej przygotowanej puszki. Przykryj ponownie i pozostaw, aż będą bardzo dobrze podniesione.
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Delikatnie posmarować panettone mlekiem, rozsypać migdały i piec przez 25-30 minut, aż się zrumienią. Spożyć w ciągu 3 dni lub zamrozić do 6 tygodni.