Mini Frittatas z Quinoa
Need a danie główne bezglutenowe i przyjazne fodmap? Mini Frittatas z Quinoa może być niesamowite przepis spróbować. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 194 kalorie. Ten przepis służy 6. Mieszanka szynki, parmezan, ser szwajcarski, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Mini frittatas z quinoa, Mini Frittatas, oraz Mini Frittatas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Posmaruj 6 filiżanek muffinek.
Doprowadzić quinoa i wody do wrzenia w rondlu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż quinoa jest tender i woda została wchłonięta, 15 do 20 minut.
W dużej misce wymieszać ugotowaną komosę ryżową, jajka, białka, cukinię,ser szwajcarski, szynkę, natkę pietruszki, parmezan i biały pieprz. Łyżka mieszanki do góry każdego przygotowanego kubka muffin.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż brzegi frittatas będą złociste, około 30 minut. Pozostawić do ostygnięcia co najmniej 5 minut na patelni przed podaniem.
Podawać na ciepło lub na zimno.