Mike ' s Peppered Beef Jerky
Pieprzona wołowina Mike ' a może być tylko przystawką, której szukasz. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Jedna porcja zawiera 209 kalorii, 14g białka, oraz 15 g tłuszczu. 23 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz bardzo wołowinę, cebulę w proszku, pieprz cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Pikantna Peppered Beef Jerky, Beef Jerky, Wołowina W Stylu Kowbojskim, oraz Żeberka Wołowe Mike ' A Millsa.
Instrukcje
Ułóż paski wołowe na solidnej, równej powierzchni. Mocno Funt wołowiny z tenderizing stronie tłuczkiem mięsa, aż włókna mięsne są lekko złamane, ale paski nadal zachowują swój kształt.
Wymieszać sos Worcestershire, sos sojowy, brązowy cukier, cebula w proszku, czosnek w proszku, czarny pieprz, ciekły dym, pieprz cayenne, i nasiona kolendry w dużej misce, aż brązowy cukier się rozpuści.
Umieścić paski wołowiny do miski; dodać tyle wody, aby marynata na pokrycie mięsa. Mieszać do włączenia wody i zanurzyć wołowinę w marynacie, przykryć miskę, i przechowywać w lodówce przez 24 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
Usuń paski wołowiny z marynaty, strząśnij nadmiar i połóż paski na stojakach odpornych na piekarnik. Nie nakładaj pasków.
Piec paski wołowiny w nagrzanym piekarniku, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszego paska czyta co najmniej 150 stopni F (65 stopni C).
Wyjmij paski z piekarnika i umieść na stojakach odwadniacza żywności, aby paski nie zachodziły na siebie.
W razie potrzeby posyp paski większą ilością nasion kolendry i czarnego pieprzu.
Włącz odwadniacz, ustaw temperaturę maszyny na 155 stopni F (70 stopni C) i wysusz suszone suszarki do skóry, około 9 godzin. Obracaj stojaki od góry do dołu co 1 1/2 godziny, aby zapewnić równomierne suszenie. Kawałek jerky powinien pęknąć, ale nie złamać się na pół po złożeniu. Przechowywać w lodówce.