Migdałowy Wenecki Deser
Migdałowy Wenecki deser może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 27 i kosztuje 34 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 8G tłuszczu i w sumie 133 kalorii. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Przynosi ci smak domu. Udaj się do sklepu i podnieś jajka, pastę migdałową, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chiński Deser Migdałowy, Deser Z Mroźnych Migdałów, oraz Deser Migdałowy Mochan.
Instrukcje
Nasmaruj DNA trzech 8-calowych. kwadratowe naczynia do pieczenia. Wyłóż woskowanym papierem i nasmaruj papier; odłóż na bok.
Umieść pastę migdałową w dużej misce; zerwać widelcem.
Dodaj masło, cukier, żółtka i ekstrakt; ubijaj, aż będzie gładka i puszysta. Dodaj mąkę i sól. W innej misce ubij białka, aż utworzą się miękkie szczyty. Wmieszaj jedną czwartą białek do ciasta, a następnie dodaj pozostałe białka (ciasto będzie sztywne).
Podziel ciasto równomiernie na trzy porcje, po około 2/3 szklanki. Odcień jednej porcji na zielono i jednej porcji na różowo; pozostaw pozostałą część białą.
Rozłóż każdą porcję na przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350° przez 13-15 minut lub do momentu, aż brzegi będą złotobrązowe. Natychmiast odwróć na druciane stojaki; Usuń woskowany papier.
Umieść kolejny ruszt na wierzchu i odwróć. Ochłodzić całkowicie.
Umieść zieloną warstwę na dużym kawałku folii.
Rozprowadź równomiernie z 1/3 szklanki przetworów morelowych. Wierzch z białą warstwą i posmaruj pozostałymi konfiturami. Top z różową warstwą. Przynieś plastik na warstwy. Wsuń na blachę do pieczenia i ustaw na wierzchu deskę do krojenia, aby ścisnąć warstwy. Wstaw do lodówki na noc.
W misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej rozpuść czekoladę.
Usuń deskę do krojenia i rozpakuj deser.
Rozłóż rozpuszczoną czekoladę na wierzchu; odstawić do zestalenia. Ostrym nożem Przytnij krawędzie.
Pokroić na 2 cale. x 5/8-W. bary. Przechowywać w hermetycznym pojemniku.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na deser. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.