Migdałowy Pomarańczowy Tort Kawowy Streusel
Migdałowy pomarańczowy Streusel Coffee Cake może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 51 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 371 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Mieszanka ekstraktu waniliowego, mąki, cukru cukierniczego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Meyer cytrynowy tort kawowy z migdałami Streusel, Ciasto Kawowe Orange Streusel, oraz Śmietanowo-pomarańczowy tort kawowy z czekoladą-pekan Streusel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 9-calową patelnię.
W średniej misce wymieszaj brązowy cukier, migdały i mąkę. Wymieszać z masłem i 1 łyżeczką skórki pomarańczowej i odstawić.
W oddzielnej średniej misce dokładnie ubić masło i cukier za pomocą elektrycznego miksera.
Wymieszać w jajkach po kolei. Ubić w pozostałej łyżeczce skórki pomarańczowej i ekstraktu z wanilii.
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Mikser elektryczny ustawiony na niski, na przemian mieszać w mieszaninie jaj i 2/3 szklanki soku pomarańczowego, aby ciasto. Łyżka 1/2 ciasta do przygotowanej 9 calowej patelni rurowej. Top z 1/2 mieszanki brązowego cukru. Przykryć pozostałym cieście, a na wierzch pozostałą mieszaniną brązowego cukru.
Piec 25 do 35 minut w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Obróć się na stojak z drutu, aby ostygnąć.
Wymieszaj 5 łyżeczek soku pomarańczowego i cukru cukierniczego w małej misce i użyj do polewania schłodzonego ciasta.