Migdałowy Chleb Wielkanocny

Migdałowy Chleb Wielkanocny
Migdałowy chleb wielkanocny wymaga z grubsza 3 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 3692 kalorii, 71g białka, oraz 230 g tłuszczu każdy. Na $5.89 za porcję, ten przepis okładki 66% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Jeśli masz masło, migdały, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Babeczki Wielkanocne Pomarańczowe Migdałowe, Babeczki wielkanocne wiśniowo-migdałowe, oraz Czekoladowe Masło Migdałowe Pisanki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
1/2 łyżeczki cukru rozpuścić w ciepłej wodzie w 1 szklance miarki i posypać drożdżami. Wymieszać, aby wymieszać drożdże z wodą i odstawić w ciepłym miejscu, aż staną się pieniste i podwojone w objętości, 10 do 15 minut. Wymieszać razem 1/3 szklanki cukru, 2 surowe jajka, sól, mieszaninę drożdży, mleko, i 3 szklanki mąki w dużej misce, i ubić mikserem elektrycznym przez 3 minuty, aby rozwinąć gluten.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
JajkoJajko
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
MiarkaMiarka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Wymieszać pozostałą mąkę do ciasta i ubijać, aż ciasto będzie błyszczące, miękkie i elastyczne, około 5 minut. Zeskrobać miskę, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Umieść patyczki masła w odległości 1 cala od siebie między 2 dużymi kawałkami woskowanego papieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
Rozwałkuj masło na kwadrat około 12 cali na boku, umieść woskowany papier z kwadratem masła na blasze do pieczenia i zamrozić na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Obrócić ciasto na dobrze obsypaną mąką powierzchnię roboczą, obrócić ciasto, aby zebrać mąkę ze wszystkich stron i posypać ciasto mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
6
Rozwałkuj ciasto na prostokąt 18 cali kwadratowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
7
W razie potrzeby zetrzyj nadmiar mąki z ciasta. Oderwij górną warstwę woskowanego papieru z kwadratu masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
8
Umieść kwadrat zimnego masła, pozostałe strony woskowane papieru do góry, catty-rogu na prostokąt ciasta tak rogi ciasta rozciągają się poza masło. Odklej pozostały papier woskowany. Złóż górne i dolne punkty nad masłem, spotkanie w środku; złóż lewy i prawy punkt nad masłem. Uszczypnij boki i szwy ciasta razem, aby zamknąć masło w cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
9
Rozwałkuj płaską kopertę ciasta wypełnioną masłem, szew bokiem w dół, na powierzchni mąki do prostokąta 12 na 24 cale i złóż ciasto na pół (w kwadrat 12 x 12 cali), a następnie ponownie na pół, aby uzyskać kwadrat ciasta o wymiarach 6 x 12 cali z czterema warstwami masła. Schłodzić ciasto przez około 5 minut; następnie rozwałkować ciasto ponownie na prostokąt o wymiarach 12 na 24 cale i złożyć w ćwiartki jak wcześniej; schłodzić, powtórzyć walcowanie i składanie ciasta jeszcze raz. Przechowywać ciasto w lodówce co najmniej 1 więcej godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
RolkaRolka
10
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Linia 2 blachy do pieczenia pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
11
Ciasto pokroić na dwie części (zobaczysz warstwy maślane). Na Dobrze posmarowanej mąką powierzchni rozwałkuj kawałek ciasta na prostokąt o wymiarach 30 na 9 cali; przetnij prostokąt na 3 długie paski o wymiarach 30 na 3 cale każdy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
12
Wymieszać nadzienie migdałowe, 1/2 szklanki masła i 1/2 szklanki cukru razem w misce i rozłożyć połowę mieszanki wypełniającej na środku 3 pasków. Złóż paski na wypełnienie długą drogę i szczyp krawędzie zamknięte, zamykając wypełnienie w 3 długich linach. Oplataj 3 liny i ułóż warkocz w pierścień. Uszczypnij końce zamknięte. Powtórz dla drugiego kawałka ciasta i pozostałej połowy nadzienia, wykonując dwa plecione ciastka w kształcie pierścienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
MasłoMasło
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CiastoCiasto
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
13
Ciasto układamy na wyłożonych blachach do pieczenia, w razie potrzeby formując symetryczne pierścienie. Ułożyć 3 ugotowane na twardo pisanki, zaklinowane między warkoczami, na wierzchu każdego plecionego ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
14
Pieczywo, jajka i wszystko, z ubitym jajkiem; posypać dodatkowym białym cukrem i pokrojonymi w plasterki migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
JajkoJajko
15
Piec w nagrzanym piekarniku, aż rumiane i chrupiące, 40 do 45 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia58
Magazyn