Migdałowy budyń chlebowy z solonym sosem karmelowym
Need a deser wegetariański? Migdałowy budyń chlebowy z solonym sosem karmelowym może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 560 kalorii, 11g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ciężkiej śmietany, migdałów, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Migdałowy budyń chlebowy z solonym sosem karmelowym, Budyń chlebowy z solonym sosem karmelowym, oraz Budyń chlebowy z solonym karmelowym sosem Whiskey.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozłóż migdały na obranej arkuszu do pieczenia; tosty, rzucając w połowie, aż do brązowego, 12-15 minut.
Przenieść schłodzone migdały do żywnościprocesor.
Dodać masło, ekstrakt migdałowy, ifusing, i sól, i proces, aż mixtureis tekstury grubo zmielony peanutbutter. Odstawić.
Ubij cukier, śmietanę oftartar i 3 łyżki wody w średnim puree. Doprowadzić do wrzenia na średnio wysokimgrzane, mieszając w celu rozpuszczenia cukru. Gotuj, bez mieszania, aż zacznie się mieszanieć karmelizować w miejscach. Za pomocą heatproofspatula, wymieszać mieszaninę w celu zapewnienia evencaramelization. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina będzie miała kolor miodu, 10-12 minut. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego iKontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż karmel będzie miał głęboki bursztynowy kolor, około 5 minut dłużej.
Usuń karmel z ognia; ostrożnie, biszkopt w maśle (mieszanina będzie bubblevigously), a następnie śmietana i sól.
Niech ostygnie na patelni, a następnie wlać do małego bowl.DO AHEAD: sos karmelowy może być zrobiony 2 tygodnie wcześniej.
Ostudzić całkowicie, przykryć i schłodzić. Przewiń przed użyciem.
Połącz pół na pół i śmietanę w średnim rondlu.Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodaćbean. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu; zdjąć z ognia.
Żółtka, jajka, cukier i saltin ubić w średniej misce do wymieszania. Stopniowo mieszanka gorącej śmietany do mieszaniny jaj.Przykryj krem folią i odstaw na 30 minut, aby smaki się stopiły.Odcedź krem do dużej miski; discardvanilla bean.
Rozgrzej piekarnik do 177°. patelnia z masłem; odstawić. Za pomocą noża do biszkoptów, wyciąć wyjce z każdej kromki chleba, rezerwującekrapy. Ułóż skrawki chleba na patelni weven warstwie i lekko naciśnij, aby zagęścić.
Każdy okrągły chleb posmarować migdałembutter (zostanie Ci trochę, zachowaj tosty na śniadanie).
Umieścić wszystkie but1 chleb okrągły masło migdałowe bok w dół WPAN (na wierzchu skrawków), nakładając się lekko, aby utworzyć półkole.
Miejsce lastround w centrum (chleb będzie pochodzić O3 / 4 " -1 " powyżej krawędzi patelni).
Polać chlebem równomiernie kremem.
Posypać migdałami i cukrem surowym.
Umieść patelnię tortową na dużej patelni do pieczenia.
Wlać gorącą wodę do patelni do pieczenia comehalfway się boki patelni ciasto. Patelnię przykryć folią, lekko nakryć w razie potrzeby, aby nie dotykać chleba.
Piec budyń do góry nie jiggleale centrum nie jest całkiem ustawione, 25-30 minut.
Usuń folię z patelni i zwiększ temperaturę owentu do 191°.
Piec budyń, ażustard jest ustawiony w środku i na górze jestgolden brown i chrupiące, o 25 minutdłuższe.
Wyjmij patelnię z patelni do pieczenia.
Letcool lekko. Pudding z pudrem w proszku. Pokroić w kliny.
Układamy na talerzach, polewamy sosem karmelowym i topujemy dolewką crème fraîche.