Migdałowo-maślane Hotcakes z sosem Jeżyno-winogronowym
Migdałowo-Maślankowe Hotcakes z sosem Jeżyno-winogronowym to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz dżem z jeżyn, sól, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką ocena 35%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Placek Maślany Z Ciepłym Sosem Jeżyn, Kotlety jagnięce z przyprawami z sosem Winogronowo-migdałowym i Harves, oraz Maślanka z jeżyn Panna Cottas z kompot z jeżyn.
Instrukcje
1
Aby przygotować sos, połącz pierwsze 5 składników w małym rondlu na średnim ogniu i wymieszaj trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
2
Dodać winogrona do patelni; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 minutę lub aż lekko zgęstnieje. Wymieszać jeżyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jeżyny
Winogrona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Zdjąć z ognia i ogrzać.
4
Aby przygotować gorące ciasta, lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
5
Mąkę i kolejne 5 składników (przez sól) wymieszać w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Połączyć maślankę i pozostałe składniki z wyjątkiem sprayu do gotowania; dodać do mieszaniny mąki, mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Maślanka
Mąka Uniwersalna
7
Wlać około 1/4 ciasto filiżanki na gorącej patelni nonstick lub nonstick patelni pokrytej sprayem do gotowania. Gotować 2 minuty lub aż szczyty są pokryte pęcherzyków i krawędzi wyglądał gotowane. Ostrożnie obrócić naleśniki; gotować przez 2 minuty lub do dna są lekko rumiane. Powtórz procedurę z pozostałym cieście.