Migdałowo-czekoladowa bita śmietana

Migdałowo-czekoladowa bita śmietana
Przepis na bitą śmietanę z migdałami i czekoladą jest gotowy w około 10 minut i jest zdecydowanie doskonałą opcją bezmleczną dla miłośników europejskiej kuchni. Ten przepis służy 6 osobom. Za 2,44 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka, 21 g tłuszczu i łącznie 474 kalorie. Ten przepis z Foodnetwork wymaga likieru migdałowego, batonika z gorzkiej czekolady, biszkoptów i malin. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 67% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj tort czekoladowo-migdałowy z polewą czekoladową z bitą śmietaną, ciasto czekoladowe bez mąki z bitą śmietaną migdałową i gorącą czekoladę kokosową z bitą śmietaną migdałową.

Instrukcje

1
Wyłóż biszkoptami kwadratowe lub okrągłe szklane naczynie lub miskę o średnicy od 8 do 9 cali. Zalać połową likieru, posmarować warstwą bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki Z Bitą śmietanąPuszki Z Bitą śmietaną
Kupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietanąKupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietaną
Kanistry W Sklepie Kupiły Bitą śmietanęKanistry W Sklepie Kupiły Bitą śmietanę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Posypać kawałkami czekolady i płatkami migdałów. Powtórz to nakładanie warstw innym razem. Po nałożeniu drugiej warstwy spryskaj wierzch zdrową porcją bitej śmietany. Posypać kakao, udekorować malinami i podawać lub schłodzić do momentu podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkowe Migdałyśliwkowe Migdały
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
StrzałStrzał

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Trifle świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Blanc de Bleu Cuvee Mousseux z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn