Migdałowa Żurawina Krucha
Migdałowa żurawina krucha może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 30 i kosztuje 39 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 205 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cukier, soda oczyszczona, syrop kukurydziany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Migdałowy Kruchy, Migdałowy Kruchy, oraz Migdałowy Kruchy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Blacha do pieczenia z folią aluminiową.
Połącz cukier, syrop kukurydziany i wodę w rondlu 3-quart na średnim ogniu; gotuj i mieszaj, aż cukier się rozpuści i mieszanina zacznie się gotować, 5 do 10 minut. Wymieszać z masłem; gotować, mieszając często, aż mieszanina jest gęsta i syropy i termometr cukierki włożony do środka syropu, nie dotykając dna, czyta 230 stopni F (110 stopni C), 10 do 15 minut.
Wymieszać migdały i żurawinę w mieszaninie cukru; gotować i mieszać, aż temperatura osiągnie miękki etap pęknięcia w 280 stopni F (138 stopni C), 10 do 15 minut. Mieszać stale, aż mieszanina osiągnie etap twardego pęknięcia w 305 stopni F (152 stopni C), 10 do 15 minut.
Szybko mieszać sody oczyszczonej do kruchej mieszaniny, aż w pełni włączone.
Wlać kruche na przygotowaną blachę do pieczenia.
Rozciągnij cukierki, podnosząc i ciągnąc od krawędzi za pomocą widelców, gdy cukierki chłodzą. Ostudzić całkowicie przed rozbiciem na kawałki.