Migdałowa bułka węgierska Gigi
Węgierska migdałowa Rolka Gigi to Wegetariańskie chleb. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 68 kalorii. Na 8 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Jeśli masz aktywne drożdże, mąkę, żółtka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Węgierska Rolka Orzechów, Czekoladowe Migdałowe Roll-Upy, oraz Cynamonowe Masło Migdałowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce posypać drożdże 6 łyżkami ciepła (ok. 11
wody; odstawić do miękkości, około 5 minut.
Dodać cukier, 1 żółtko, 6 łyżek masła (pokrojone na małe kawałki) i 1 1/2 szklanki mąki; mieszać aż do równomiernego zwilżenia.
Wyrabiać za pomocą haka do ciasta, ubijać ze średnią prędkością, aż ciasto wyciągnie czysto z miski, około 5 minut. Aby zagnieść ręcznie, zeskrobać ciasto na lekko posypaną mąką deskę i ugniatać, aż będzie gładkie, około 10 minut, dodając mąkę (jak najmniej), jeśli to konieczne, aby zapobiec przywieraniu; powrót do miski.
Przykryj ciasto folią i pozostaw w ciepłym miejscu, aż będzie wystarczająco puszyste, aby utrzymać wrażenie po naciśnięciu palcem (ciasto nie podwoi objętości), około 1 godziny.
Za pomocą haka do ciasta lub rąk, wybijaj powietrze z ciasta; podnieś ciasto z miski i uformuj gładką kulkę. Ustaw na środku mąki ściereczki lub czystego, gładkiej tekstury ręcznik naczynia. Pat ciasto płaskie; z mąką wałek do ciasta, roll do 14-do 15-calowy kwadrat.
Rozłóż lub równomiernie kropka Migdał nadzienie na ciasto w ciągu 1 cala krawędzi. Podnieś szmatkę z jednej strony, aby zwinąć ciasto w Kompaktowy Bochenek. Delikatnie podnieść bochenek i położyć szew w dół na masle 12-przez 17-calowy blachy do pieczenia. Szczypta kończy się uszczelnić, a następnie złożyć pod. Przykryć luźno folią i odstawić w ciepłe miejsce, aż ciasto będzie lekko puszyste, około 45 minut.
W małej misce wymieszaj pozostałe żółtko z mlekiem.
Posmaruj Bochenek mieszaniną żółtka; wyrzuć resztki.
Piec bochenek na środkowej półce w 325 regularnym lub konwekcyjnym piekarniku, aż bogaty złocisty brąz, o 45 protokół.
Przenieść do stojaka i ostudzić co najmniej 1 godzinę.
Podawać w temperaturze pokojowej.
Pokrój poprzecznie na plastry o grubości 1/4 cala.
Nadzienie migdałowe: w robocie kuchennym, wirować 1 szklankę unblanched migdały do drobnego posiłku. Na patelni o średnicy 10-12 cm połącz migdały, 3/4 szklanki rodzynek, 3/4 szklanki cukru, 3/4 szklanki mleka i 1 łyżeczkę startej skórki cytrynowej. Mieszaj na dużym ogniu, aż mieszanina będzie wystarczająco gęsta, aby utrzymać czysty szlak przez kilka sekund, gdy narysujesz łyżkę na dnie patelni. Wymieszać w 1/2 łyżeczki wanilii.
Ostudzić co najmniej 30 minut.