Migdałowa beza z letnimi jagodami

Beza migdałowa z letnimi jagodami może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 224 kalorie, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz ml kartony Podwójna śmietana, maliny, cukier puder i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 78 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kosze bezowe migdałowe z twarogiem limonkowym i jagodami, Cherry - Berries Beza Torte, oraz Dzikie Jagody Otoczone Bezą.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Migdały rozsypać na blasze i smażyć przez 6-8 minut, aż będą złote. Bardzo grubo zmielić je w małym robocie kuchennym, a następnie odstawić. Piekarnik dolny do 160C / wentylator 140C / Gaz
Wyłożyć blachę do pieczenia z nieprzywierającym pergaminem do pieczenia.
Białka ubić w skrupulatnie czystej misce do miksowania, aż uformują się sztywne szczyty. Przełóż połowę cukru i ubijaj ponownie, aż ponownie uformują się sztywne szczyty. Za pomocą metalowej łyżki, zręcznie złożyć w pozostałym cukrze łyżkę na raz, a następnie większość migdałów (zachować małą garść z powrotem). Nałóż bezę na wyłożony arkusz i rozłóż ją dość grubo do 20 cm okręgu. Rozrzuć na zarezerwowanych migdałów.
Piec przez 20 minut, zmniejszyć temperaturę do 140C/120C wentylator/Gaz 1, następnie piec przez kolejne 40 min.
Niech beza ostygnie w piekarniku z uchylonymi drzwiami lub z boku, jak chcesz.
Podczas pieczenia bezy, a jeśli chcesz dodać blasku maliny do kremu, zrób kilka łyżek pure, naciskając 125 g malin przez sito.
Gdy zbliża się moment montażu, ubij śmietanę, aż będzie miękka i mętna. Lekko marszczyć przez około połowę, lub więcej, maliny czystej przez krem. Resztę możesz serwować osobno z boku.
Umieść bezę na przystojnym naczyniu. Bitą śmietanę obficie wymieszać z bezą. Truskawki pokroić w sposób losowy. Zbierz jagody na szczycie śmietany, a pozostałe owoce zaoferuj osobno. Przesiej cukier puder. Podejdź do stołu i ukłoń się.