Migdałowa Baklava

Migdałowa Baklava
Migdałowa Baklava może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 696 kalorii, 11g białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz najwyższej jakości sok pomarańczowy, naturalne migdały, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to już dziś. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubi to danie middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest solidne. Podobne przepisy to Baklava Migdałowa Pistacjowa, Rogaliki Baklava Migdałowe, oraz Przepis na baklawę migdałowo-orzechową.

Instrukcje

1
Połącz składniki w pojemniku bezpiecznym dla kuchenki mikrofalowej i gotuj na dużym ogniu 1 minutę. Wymieszać i gotować jeszcze 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
2
Ostudzić do temperatury pokojowej, a następnie przechowywać w lodówce, aż ostygnie.
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Umieść migdały w robocie kuchennym i przerabiaj z cukrem, cynamonem, zielem angielskim i solą, aż migdały zostaną z grubsza zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Hojnie szczotkować 13 przez 9 przez 2-calowe szklane naczynie do pieczenia z roztopionym masłem. Połówki arkuszy phyllo w poprzek i stos arkuszy. Trzymaj stos pokryty 2 nakładającymi się arkuszami folii, a następnie zwilżonym czystym ręcznikiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4
Połóż 2 arkusze filo w dolnej części naczynia do pieczenia i szczotkuj górną blachę obficie masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
5
Dodaj kilka łyżek mieszanki migdałów. Kontynuuj warstwę 2 arkuszy na raz, zataczając arkusze w każdej podwójnej warstwie, aby lekko pokryć dno naczynia, szczotkując co drugi arkusz obficie masłem i dodaj 1 szklankę mieszaniny migdałów, aż 10 arkuszy phyllo zostały użyte, łącznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
6
Wierzchnią warstwę filo posmarować masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
7
Pozostawić baklavę w temperaturze pokojowej do lekkiego stwardnienia, około 10 do 15 minut.
8
Używając ostrego noża, pokrój baklavę na 6 równych kwadratów, a następnie przekrój każdy kawałek na pół po przekątnej, aby uzyskać 12 trójkątów. Pamiętaj, aby przeciąć całą drogę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
9
Baklava piec do złotego, 50 minut do 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
10
Przenieść naczynie do stelaża do ostygnięcia, a następnie powoli wlać zimny syrop wokół krawędzi gorącej baklavy, między wszystkimi cięciami, a nad wierzchem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
11
Odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 8 godzin. Przykryć, gdy baklava ma temperaturę pokojową. Nie chłód.
12
Baklava przechowuje w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 25 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia7
Magazyn