Migdałowa Pavlova z brzoskwiniami, śmietaną i solonym brzoskwiniowym karmelem

Migdałowa Pavlova z brzoskwiniami, śmietaną i solonym brzoskwiniowym karmelem
Migdałowa Pavlova z brzoskwiniami, śmietaną i solonym brzoskwiniowym karmelem może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,88 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 497 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, krem z kamienia nazębnego, cukier, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Brzoskwinie i śmietana mrożony krem z Brownies i solonym ciemnym sosem karmelowym, Grillowane waniliowe brzoskwinie Mascarpone z solonym bourbonem karmelem, oraz Granola Migdałowa Solona Karmelowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 25
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem i narysować 5-przez 10-in. prostokąt na każdym ołówkiem; Odwróć papier.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
3
Zrobić bezy: migdały pulsować w robocie kuchennym, aż grubo zmielone. W dużej misce ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego mikserem na dużej prędkości, aż się spieni. Stopniowo dodawać 1 szklankę cukru (około 1 łyżki. co 10-15 sekund), bicie aż do połysku białych i trzymanie prostego punktu po uniesieniu bijaka. Zeskrobać wnętrze miski. Ubić ekstrakt z migdałów aż do równomiernego wymieszania, a następnie złożyć zmielone migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z Masłem OrzechowymCiasto Z Masłem Orzechowym
Olejek Cynamonowy, OpcjonalnieOlejek Cynamonowy, Opcjonalnie
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Dołącz rogi pergaminu do patelni z odrobiną bezy. Za pomocą długiej metalowej szpatułki równomiernie rozprowadzić połowę bezy na każdym pergaminowym prostokącie, kształtując proste boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
5
Piec, przełączając patelnie w połowie, aż bezy będą bardzo chrupiące i blado złote, około 1 1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
6
Odstawić w piekarniku z uchylonymi drzwiami, aż ostygnie, co najmniej 2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
7
W międzyczasie zrobić karmel: obrać* 2 średnie brzoskwinie (poczekać do kroku 6, aby obrać inne), zmiksować i drobno rozgnieść w misce blenderem do ciast. Gotować 1 szklankę cukru na dużej patelni na średnim ogniu, od czasu do czasu podnosząc i wirując patelnię, aż cukier stopi się i zmieni kolor na złoty, 6 do 8 minut. Wymieszać puree z brzoskwiń (cukier może się wchłonąć) i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
8
Odstawić około 30 minut. Jeśli nadal masz grudki cukru, gotuj na średnim ogniu, często mieszając, aż cukier stopi się ponownie, 3 do 6 minut. Łyżka 1/2 szklanki mieszanki brzoskwini do średniej miski, dodać sok z cytryny, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
9
Odcedzić pozostałą mieszaninę brzoskwini do miski, naciskając, aby wyodrębnić płyn, a następnie powrócić płyn do patelni. Wymieszać z masłem i solą. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż masło się rozpuści. Wymieszaj ekstrakt z migdałów i odstaw solony karmel na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olejek Cynamonowy, OpcjonalnieOlejek Cynamonowy, Opcjonalnie
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Pozostałe brzoskwinie obrać, pokroić w plasterki i wymieszać w misce z sokiem owocowo-cytrynowym. W innej misce ubij śmietanę i pozostałą 1 łyżkę. cukier do miękkiego zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
11
Poluzuj bezy z papieru. Zestaw 1 na talerzu. Delikatnie rozprowadzić połową bitej śmietany, pozostawiając granicę. Łyżka trochę pokrojonych brzoskwiń i ich płynu na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
12
Skropić odrobiną solonego sosu karmelowego (w razie potrzeby nawinąć, aby był wylewany). Powtórz warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
13
Pokroić w szerokie plastry i podawać z większą ilością brzoskwiń i pozostałym sosem karmelowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
14
* Aby obrać brzoskwinie, zanurz je w patelni z wrzącą wodą, aż skórki łatwo oderwą się nożem, około 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
15
Wyjąć łyżką szczelinową i obrać nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
16
Make ahead: przez krok 5, do 1 dnia; ciepłe sosy w kuchence mikrofalowej do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn