Mieszane orzechy z rozmarynem i brązowym cukrem
Przepis Rosemary and Brown Sugar Mixed Nuts można wykonać w około 20 minut . Ten przepis jest dla 10 osób i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 248 kalorii , 4 g białka i 15 g tłuszczu . Jeśli masz pod ręką orzechy, rozmaryn, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Allrecipes ma 8 fanów. Sprawdza się dobrze jako bardzo niedroga przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, laktoowowegetariańskiej i przyjaznej dla FODMAP . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 30% , to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Orecchiette z brązowym masłem, brokułami, orzeszkami piniowymi i bazylią , Brown sugar & Spice Sugar cookie frogs i Brown sugar and balsamic glazed Pork Loin .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Wyłóż blachę do pieczenia papierem woskowanym.
Rozłóż mieszankę orzechów w jednej warstwie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Orzechy prażyć w nagrzanym piekarniku przez 10 minut.
Posyp uprażone orzechy rozmarynem i solą.
Wymieszaj masło i brązowy cukier w dużej misce; dodaj orzechy i wymieszaj tak, aby równomiernie je pokryły.
Przed podaniem ponownie rozłóż orzechy równomiernie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.