Mielona wołowina Wellington
Mielona wołowina Wellington może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Jedna porcja zawiera 755 kalorii, 30g białka, oraz 54g tłuszczu. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. 317 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz ząbki czosnku, ketchup pomidorowy, szałwia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 83%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Curry Z Mielonej Wołowiny, Murtabak z mieloną wołowiną, oraz Mielona wołowina cobbler.
Instrukcje
Wołowinę wymieszać z ketchupem, 3 jajkami, przyprawami i 100 ml wody w mikserze stołowym przez 5 minut lub wycisnąć i wycisnąć rękami w misce.
Wymieszać w cebuli, połowę czosnku i ziół.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Na blasze do pieczenia wcisnąć mięso w kształt kiełbasy o wymiarach około 30cm x 10cm. Gotować przez 20 minut, następnie wyjąć i pozostawić do ostygnięcia.
Masło rozgrzać na patelni na dużym ogniu, dodać grzyby i gotować przez 3 min.
Dodaj pozostały czosnek i gotuj przez kolejne 2 min, zalewając nadmiar wody z grzybów.
Ciasto rozwałkować na prostokąt wystarczająco duży, aby owinąć wołowinę. Pozostałe jajka ubić z odrobiną wody i posmarować ciastem.
Rozłóż mieszankę grzybową w pasek wielkości klopsa wzdłuż środka ciasta. Posadź mięso na wierzchu, a następnie pokrój ciasto z obu stron na paski z mięsa na zewnątrz. Criss-Krzyż te na mięso do zamknięcia i tuck pod końcami.
Posmaruj więcej jajek, a następnie umieść na tacy i gotuj przez 40 minut, przykrywając po 30 minutach, jeśli będzie zbyt brązowy.