Michael Recchiuti ' s Burnt Caramel Custard (Pots de Crème)
Przepis Michael Recchiuti ' s Burnt Caramel Custard (Pots de Crème) jest gotowy w około 1 godzinę i 15 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe opcja dla miłośników Południowej żywności. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 507 kalorii, 6G białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wody, cukru granulowanego, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Garnki z kremem kokosowym de Crème, Pieczony krem kokosowy (pots De Crème), oraz Karmelowy Crunch eklerki z palonym karmelowym ciastem Creme dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149° i ułóż stojak na środku. Doprowadzić 8 filiżanek wody na wolnym ogniu w dużym rondlu na średnim ogniu; zachować wodę na wolnym ogniu. Ułóż 6 (6-uncji) ramekinów 1/2 cala od siebie w dużej patelni do pieczenia (alternatywnie użyj 12 [3-uncji] filiżanek do espresso lub szklanych świeczników); odstaw na bok. Napełnij małą miskę wodą i przygotuj Pędzel do ciasta.
Śmietanę i mleko połączyć w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; zdjąć z ognia i ogrzać.
Połącz cukier i pozostałe 2 łyżki odmierzonej wody w rondlu o średnim ciężkim dnie (upewnij się, że używasz rondla o wielkości od 2 1/2 do 3 ćwiartek) i zagotuj na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Nadal gotować bez mieszania, za pomocą pędzla do ciasta zanurzonego w wodzie, aby usunąć kryształy cukru przylegające do boków patelni, aż mieszanina zmieni ciemny bursztynowy kolor, około 5 do 6 minut. Natychmiast usunąć z ognia.Podczas ubijania delikatnie, bardzo ostrożnie dodaj około 1/2 szklanki ciepłej mieszanki kremu do karmelu (będzie bąbelkować i rozpylać, więc pamiętaj, aby dodawać tylko niewielką ilość na raz), upewniając się, że ubijasz dno patelni, aż bąbelki ustąpią. Nadal powoli dodawać mieszaninę śmietany 1/2 szklanki na raz, powoli ubijając do włączenia go, aż cała mieszanina została dodana; odstawić.
Żółtka ubić w małej, żaroodpornej misce do wymieszania. Podczas ubijania stale, ale nie zbyt energicznie, powoli wlać około 1 szklanki mieszanki śmietany do żółtek, aż do połączenia.
Do rondla wlać mieszankę śmietanowo-jajeczną i ubić do połączenia.
Dodać czekoladę i delikatnie ubijać, aż się rozpuści i równomiernie połączy.
Na dużej miarce lub misce z wylewką umieścić sitko o drobnych oczkach i wlać krem.
Wyjąć sitko i równomiernie podzielić przesączony krem między ramekiny lub filiżanki espresso, napełniając je trzy czwarte pełne.Uważając, aby nie dostać wody do wnętrza ramekinów, dodaj wystarczającą ilość gotującej się wody do patelni do pieczenia, aby osiągnęła 1 cal po bokach ramekinów. Przykryj patelnię szczelnie folią aluminiową. Ostrożnie przenieść patelnię do piekarnika i piec, aż wierzchołki kremu są ciemniejsze w kolorze i prawie ustawić, około 1 godziny. (Cały krem nadal będzie drżał, ale ustawi się, gdy ostygnie. Jeśli używasz filiżanek do espresso, sprawdź je po 45 minutach, A szklane świeczniki po 25 minutach.) Używając szczypiec i uważając, aby nie dostać się wody do wnętrza ramekinów, ostrożnie przenieś każdy krem do stojaka z drutu i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Podawać lub przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc. Jeśli schłodzić, pozostawić krem w temperaturze pokojowej przez 20 minut przed podaniem.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern można połączyć z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Można spróbować King Frosch Riesling Auslese wszystkie naturalne Niemiecki. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![King Frosch Riesling Auslese Wszystkie Naturalne Niemiecki]()
King Frosch Riesling Auslese Wszystkie Naturalne Niemiecki