Michael Recchiuti ' s Burnt Caramel Custard (Pots de Crème)

Michael Recchiuti ' s Burnt Caramel Custard (Pots de Crème)
Przepis Michael Recchiuti ' s Burnt Caramel Custard (Pots de Crème) jest gotowy w około 1 godzinę i 15 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe opcja dla miłośników Południowej żywności. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 507 kalorii, 6G białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wody, cukru granulowanego, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Garnki z kremem kokosowym de Crème, Pieczony krem kokosowy (pots De Crème), oraz Karmelowy Crunch eklerki z palonym karmelowym ciastem Creme dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 149° i ułóż stojak na środku. Doprowadzić 8 filiżanek wody na wolnym ogniu w dużym rondlu na średnim ogniu; zachować wodę na wolnym ogniu. Ułóż 6 (6-uncji) ramekinów 1/2 cala od siebie w dużej patelni do pieczenia (alternatywnie użyj 12 [3-uncji] filiżanek do espresso lub szklanych świeczników); odstaw na bok. Napełnij małą miskę wodą i przygotuj Pędzel do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
PiekarnikPiekarnik
2
Śmietanę i mleko połączyć w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; zdjąć z ognia i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Połącz cukier i pozostałe 2 łyżki odmierzonej wody w rondlu o średnim ciężkim dnie (upewnij się, że używasz rondla o wielkości od 2 1/2 do 3 ćwiartek) i zagotuj na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Nadal gotować bez mieszania, za pomocą pędzla do ciasta zanurzonego w wodzie, aby usunąć kryształy cukru przylegające do boków patelni, aż mieszanina zmieni ciemny bursztynowy kolor, około 5 do 6 minut. Natychmiast usunąć z ognia.Podczas ubijania delikatnie, bardzo ostrożnie dodaj około 1/2 szklanki ciepłej mieszanki kremu do karmelu (będzie bąbelkować i rozpylać, więc pamiętaj, aby dodawać tylko niewielką ilość na raz), upewniając się, że ubijasz dno patelni, aż bąbelki ustąpią. Nadal powoli dodawać mieszaninę śmietany 1/2 szklanki na raz, powoli ubijając do włączenia go, aż cała mieszanina została dodana; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
KremKrem
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
4
Żółtka ubić w małej, żaroodpornej misce do wymieszania. Podczas ubijania stale, ale nie zbyt energicznie, powoli wlać około 1 szklanki mieszanki śmietany do żółtek, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Do rondla wlać mieszankę śmietanowo-jajeczną i ubić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Dodać czekoladę i delikatnie ubijać, aż się rozpuści i równomiernie połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Na dużej miarce lub misce z wylewką umieścić sitko o drobnych oczkach i wlać krem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
SitoSito
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Wyjąć sitko i równomiernie podzielić przesączony krem między ramekiny lub filiżanki espresso, napełniając je trzy czwarte pełne.Uważając, aby nie dostać wody do wnętrza ramekinów, dodaj wystarczającą ilość gotującej się wody do patelni do pieczenia, aby osiągnęła 1 cal po bokach ramekinów. Przykryj patelnię szczelnie folią aluminiową. Ostrożnie przenieść patelnię do piekarnika i piec, aż wierzchołki kremu są ciemniejsze w kolorze i prawie ustawić, około 1 godziny. (Cały krem nadal będzie drżał, ale ustawi się, gdy ostygnie. Jeśli używasz filiżanek do espresso, sprawdź je po 45 minutach, A szklane świeczniki po 25 minutach.) Używając szczypiec i uważając, aby nie dostać się wody do wnętrza ramekinów, ostrożnie przenieś każdy krem do stojaka z drutu i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
BudyńBudyń
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
SitoSito
SzczypceSzczypce
9
Podawać lub przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc. Jeśli schłodzić, pozostawić krem w temperaturze pokojowej przez 20 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Southern można połączyć z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Można spróbować King Frosch Riesling Auslese wszystkie naturalne Niemiecki. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
King Frosch Riesling Auslese Wszystkie Naturalne Niemiecki
King Frosch Riesling Auslese Wszystkie Naturalne Niemiecki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn