Miętowa Sałatka z soczewicy i fety orzo

Miętowa Sałatka z soczewicy i fety orzo
Miętowa Sałatka z soczewicy Orzo i fety wymaga mniej więcej 2 godziny i 50 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.29 za porcję. Jedna porcja zawiera 342 kalorie, 12g białka, oraz 18g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz liście mięty, ser feta, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Miętowa sałatka z marchwi, pistacji i fety, Sałatka z krewetek i fety z miętowym Pesto migdałowym, oraz Sałatka z soczewicy i Orzo.

Instrukcje

1
Przynieś duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodać makaron i gotować, aż al dente, o 8 do 10 protokół; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
3
Makaron przelać do dużej miski i wymieszać w 1 łyżce oliwy z oliwek; przykryć i przechowywać w lodówce, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Włożyć soczewicę do małego rondla, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż soczewica będzie miękka, o 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
6
Pozostałą oliwę z oliwek, ocet i czosnek połączyć w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Wyjąć makaron z lodówki; dodać soczewicę, mieszaninę oleju, oliwki, ser feta, czerwoną cebulę, miętę i koperek; mieszać aż do całkowitego wymieszania. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
SoczewicaSoczewica
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn