Karmelizowane-bananowe tartaletki z słodko-gorzkim sosem czekoladowym

Karmelizowane-bananowe tartaletki z słodko-gorzkim sosem czekoladowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj karmelizowanych-bananowych Tartlets z słodko-gorzkim sosem czekoladowym. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 491 kalorii, 7G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól, masło, orzechy laskowe i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Karmelizowana Tarta Bananowa Z Słodko-Gorzkim Sosem Czekoladowym, Karmelizowane gruszki, kozi ser i czekoladowe tartaletki, oraz Ciasto czekoladowe z lodami truskawkowymi i słodko-gorzkim sosem czekoladowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Za pomocą miksera elektrycznego, pokonać pierwsze 6 składników w średniej misce do mieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać mąkę; ubijać, aż utworzą się wilgotne grudki. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w plastik; schłodzić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
3
Rozgrzej piekarnik do 177°. podziel ciasto na 6 równych kawałków. Naciśnij 1 kawałek równomiernie na dole i w górę strony każdego z sześciu 4 1/2-cala średnicy tartlet patelnie z wyjmowanymi DNA.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Piec Skórki, aż głęboki złoty kolor i gotowane przez, o 25 protokół. Chłodne skórki całkowicie w patelniach na stojaku. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Roztopić 2 łyżki masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj połowę bananów na patelni w jednej warstwie; gotować, aż banany brązowy na dnie, o 45 sekund. Za pomocą cienkiej szpatułki obrócić plastry; posypać równomiernie 1/4 szklanki cukru bananami. Gotować, aż cukier rozpuści się i zmieni kolor na złoty, od czasu do czasu wirując patelnię, o 3 protokół. Obrócić plastry banana; dodać 3 łyżki ciepłej wody i kontynuować gotowanie, aż karmel lekko zgęstnieje, wirując patelnię, o 2 protokół. Ułóż plastry banana w każdym z 3 skórek tartlet; łyżka karmelu z patelni nad. Wyczyść patelnię, a następnie powtórz procedurę z pozostałym masłem, bananami, cukrem i wodą. (Można przygotować 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
BananBanan
KarmelKarmel
MasłoMasło
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
3
Odstawić na zewnątrz w temperaturze pokojowej. Ogrzać w piekarniku 177° 10 minut przed kontynuowaniem receptury.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Każdą tartletkę ułożyć gałką lodów waniliowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody WanilioweLody Waniliowe
5
Każdą tartletkę skropić słodko-gorzkim sosem czekoladowym i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka CzekoladaSłodko-gorzka Czekolada
SOSSOS
PortPort
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn