Meyer ' s Lemony Broccoli and ciecierzyca Rigatoni
Cytrynowe brokuły Meyera i ciecierzyca Rigatoni mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1064 kalorii, 35g białka, oraz 52g tłuszczu. Jeśli masz brokuły, ciecierzycę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Z łyżeczką wynik 89% to danie jest super. Podobne przepisy to Cytrynowe Brokuły, Ciecierzyca I Awokado Kanapki Pita, Meyer Lemony Apple Crumble, oraz Meyer Lemon Dip Z Ciecierzycy.
Instrukcje
W średniej misce wrzucić ciecierzycę z sokiem z cytryny i 1/2 szklanki oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
W dużym garnku wrzącej osolonej wody, gotować brokuły, aż chrupiące-miękkie, o 4 protokół. Za pomocą łyżki z rowkiem przełożyć brokuły na durszlak i spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia.
Dodaj rigatoni do wrzącej wody i gotować, aż al dente.
Tymczasem na dużej, głębokiej patelni podgrzej pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Dodać czosnek i pokruszony czerwony pieprz i gotować na umiarkowanym ogniu, aż czosnek jest złoty, o 3 protokół.
Dodać brokuły i gotować do miękkości, o 5 protokół.
Dodać mieszaninę ciecierzycy i gotować do ogrzania przez, o 1 minutę.
Odcedzić rigatoni, rezerwując 1/4 szklanki wody do gotowania.
Dodać makaron do brokułów i ciecierzycy wraz z zarezerwowaną wodą do gotowania i doprawić solą i pieprzem. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż rigatoni jest pokryta sosem.
Zdjąć z ognia i wymieszać w 1/2 szklanki parmezanu.
Makaron przełożyć do miski, posypać pozostałym parmezanem i podawać.