Meyer Lemon Semifreddo z letnimi jagodami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Meyer Lemon Semifreddo z letnimi jagodami. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 1,42 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 357 kalorii. Jest idealny do 4 Lipca. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sól, cukier, zwykły sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Meyer Lemon Maślanka ciasto Budyniowe ze świeżymi jagodami, Meyer Lemon Maślanka ciasto Budyniowe ze świeżymi jagodami, oraz Letnie Risotto Do Squasha Z Cytryną Meyer dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia 9x5x3-calowy metalowy bochenek patelni z folią, pozostawiając obfity zwis.
Posyp migdały równomiernie na dnie patelni. Używając miksera elektrycznego, ubij śmietanę do ubijania w dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Przechowywać w lodówce bitą śmietanę podczas tworzenia kremu.
Wymieszać 1 1/4 szklanki cukru, żółtka, sok z cytryny, skórkę z cytryny i sól w dużej metalowej misce. Ustaw miskę na dużym rondlu gotującej się wody i ubijaj stale, aż mieszanina żółtka będzie gęsta i puszysta, a termometr natychmiastowy do odczytu włożony do rejestrów mieszaniny 77°, około 4 minut.
Wyjąć miskę z gotującej się wody. Używając miksera elektrycznego, ubijaj mieszankę, aż ostygnie, zgęstnieje i podwoi objętość, około 6 minut. Złóż schłodzoną bitą śmietanę.
Przenieść mieszaninę do przygotowanego bochenka i gładkiej góry. Dotknij bochenka lekko na powierzchni roboczej, aby usunąć kieszenie powietrzne. Złóż plastikową folię zwis na górze, aby pokryć. Zamrażać semifreddo aż do uzyskania jędrności, co najmniej 8 godzin lub przez noc. DO AHEAD: Semifreddo może być wykonane 3 dni wcześniej. Zamrozić. Delikatnie wymieszać wszystkie jagody i pozostałe 2 łyżki cukru w dużej misce. DO AHEAD: może być wykonany 3 godziny wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Rozłóż folię od góry semifreddo i odwróć deser na talerz; usuń folię. Zanurz ciężki duży nóż w gorącej wodzie; pokrój semifreddo w poprzek na plastry o grubości 1 cala.
Przełożyć na talerze; łyżka jagód obok i podawać.