Meyer Ciasto Kremowo-Kremowe
Meyer Cream Pie to bezglutenowe deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje 93 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, śmietanę do bicia, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Ciasto Z Kremem Kokosowym, Meyer Lemon Custard Cakes, oraz Meyer Lemon Magic krem ciasto na śniadanie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zetrzeć 2 łyżeczki skórki z cytryn. Za pomocą rozdrabniacza zester lub azjatyckiego zrób kilka długich, smukłych nitek skórki z Meyera lub zwykłych cytryn; odstaw na bok. Ream 1 1/3 szklanki soku z cytryn.
W górnej części podwójnego kotła wymieszaj skrobię kukurydzianą i cukier. Wymieszać z sokiem i startą skórką. Napełnij dno podwójnego kotła wodą o średnicy 1 cala.
Umieść patelnie na dużym ogniu i przynieś wodę na wolnym ogniu; dostosuj ciepło, aby utrzymać gotowanie. Mieszaj, aż mieszanina będzie gęsta i błyszcząca, 8 do 9 minut. W misce ubijamy jajka do wymieszania.
Ubij około 1/2 szklanki mieszanki cytryny, a następnie wróć wszystko na patelnię. Mieszaj, aż mieszanina będzie bardzo gęsta i osiągnie 160 na termometrze natychmiastowego odczytu, około 5 minut.
Umieścić w misce z lodem i mieszać często, aż mieszanina jest chłodny w dotyku, o 6 protokół.
W misce ubij śmietanę mikserem na sztywną masę. Złożyć w mieszaninie cytrynowej, a następnie równomiernie rozprowadzić w skorupce ciasta. Rozproszyć zarezerwowane pasma skórki na górze. Schłodzić, odsłonięte, aż lekko jędrne w dotyku, około 2 godzin.
Podawać lub owinąć hermetycznie i schłodzić do 1 dnia.