Metamorfoza lasagne z wołowiną i kiełbasą
Makeover Beef & Sausage Lasagnan to danie główne dla 12 osób. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 22 g białka i 14 g tłuszczu. Za 1,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i kup makaron lasagne, przyprawy, pietruszkę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 39%. Ten wynik nie jest aż tak niesamowity. Lasagna z kiełbasą wołową, serowa lasagne z kiełbasą i wołowiną w wolnowarze oraz lasagne z dwoma sosami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż wołowinę, kiełbasę, cebulę i zieloną paprykę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; odpływ. Odłóż 1 szklankę sosu do spaghetti; pozostały sos wymieszać z masą mięsną. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 8-10 minut lub do momentu, aż zgęstnieje.
W małym rondlu rozpuść ser śmietankowy na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj twarożek, jajko i natkę pietruszki.
Rozsmaruj sos mięsny w 13-calowym pojemniku. x 9 cali naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym. Na wierzch połóż trzy makarony, mieszankę serów włoskich, 1-1/2 łyżeczki przyprawy włoskiej i mieszankę serka śmietankowego.
Ułóż warstwę pozostałego makaronu i zarezerwowanego sosu spaghetti; posypać mozzarellą i pozostałą przyprawą włoską.
Przykryć i piec w temperaturze 350° przez 35 minut.
Piec bez przykrycia przez 10-15 minut lub do momentu, aż ciasto zacznie się pienić.
Przed krojeniem odstaw na 15 minut.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Lasagne w menu? Spróbuj połączyć z Chianti, Montepulciano i Sangiovese. Lasagne dobrze komponuje się z czerwonym winem o średniej treściwości i wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki). Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)]()
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)
Wyraźne, dojrzałe aromaty czerwonych jagód i wiśni kształtowane są przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki ukazują klasyczne nuty ziemi, grzybów i skóry Sangiovese, z podstawą mocnymi, ale eleganckimi taninami. Świetnie komponuje się z mięsami i mięsnymi sosami do makaronów, drobiem i twardymi serami.