Meksykańskie warzywa z Queso
Przepis Meksykańskie warzywa z Queso można zrobić w około 28 minut. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 1,83 zł za porcję. Ta przystawka ma 260 kalorii, 10g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś Kabaczek, olej roślinny, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 50%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Mexican Queso Dip, Meksykański Queso Dip Najwyższy, oraz Meksykańskie Burgery z Queso Blanco.
Instrukcje
Rozgrzej olej roślinny na patelni na średnim ogniu. Dodaj cebulę i czosnek; gotuj i mieszaj, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, około 5 minut.
Dodaj cukinię, żółtą dynię i kolczoch. Przykryj, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa będą miękkie, około 5 minut.
Dodaj posiekaną jicamę; przykryj i gotuj 3 minuty. Dodaj pomidory, chili w proszku, kminek, cayenne, sól i pieprz. Przykryj i gotuj przez 2 minuty.
Zdejmij z ognia i dodaj posiekany ser.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe to świetny wybór dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Cygaro Zin Old Vine Zinfandel z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Cygaro Zin Old Vine Zinfandel]()
Cygaro Zin Old Vine Zinfandel
Cygaro Zin z 2011 roku ma nuty głębokich czarnych owoców, przyprawa i zmiażdżony czarny pieprz na nosie. Bogate, bujne i dobrze ustrukturyzowane wino jest obfite z egzotycznymi cechami owocowymi.Ręcznie zbierane w szczycie sezonu, aby zapewnić jakość i smak, owoce na cygaro zin były sortowane, a następnie fermentowane przez 7 dni. Wino przygotowywaliśmy w beczkach dębowych francuskich (50%) i Amerykańskich (50%) przez 11 miesięcy.Mieszanka: 90% Zinfandel, 5% Petite Sirah, 5% Syrah