Meksykańskie Enchiladas Z Ryżem Bez Rolek

No-Roll meksykański ryż Enchiladas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 5. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 652 kalorie, 24g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Mieszanka łagodnego sosu enchilada, fasola pinto, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jest to niedrogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest solidne. Spróbuj Meksykańskie Enchiladas Z Ryżem Bez Rolek, Jajko Z Kurczaka Enchiladas, oraz Meksykańskie Enchiladas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spray 13x9-inch (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania. W 12-calowej patelni nonstick, gotować ryż i wermiszel z masłem na średnim ogniu, aż mieszanina ryżu jest złoty brąz, często mieszając. Wymieszać w wodzie i mieszance przypraw z pudełka ryżu.
Podgrzać do wrzenia. Pokrycie; zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Gotować 15 do 20 minut lub aż mieszanina ryżu jest miękka. Wymieszać w 1/2 szklanki sosu enchilada, fasola pinto i kukurydza.
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Umieść około 1/2 szklanki mieszanki ryżu na środku każdej tortilli; górną mieszankę ryżu w każdej tortilli z około 1 łyżką sera. Złóż każdy na pół. Ułóż tortille w 2 rzędach po 5 w naczyniu do pieczenia, umieszczając tortille otwarte, skośne i nakładające się.
Pozostałą część sosu enchilada polać równomiernie na enchilady. Przykryć szczelnie folią.
Piec 30 do 35 minut lub aż gorące i sos zaczyna bańki. Odsączyć; posypać pozostałym serem.
Piec ok. 5 minut dłużej lub do rozpuszczenia sera.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.9 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 58 dolarów za butelkę.
![Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir]()
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.