Meksykański Stek Fajitas

Meksykański Stek Fajitas
Meksykański stek Fajitas trwa około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 29g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Za 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Taste of Home wymaga mielonego kminku, przyprawionej soli, oregano i octu. Jest to niedrogie przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solid spoonacular wynik 56%. Fajitas de Carne (Steak Fajitas), Stek Fajitas, oraz Stek Fajitas są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz sok pomarańczowy, ocet, czosnek i przyprawy; dodaj wołowinę. Uszczelnij torbę i obróć, aby pokryć; odłóż na bok. Na patelni podsmaż cebulę i paprykę w 1 łyżce oleju, aż będą chrupiące; wyjmij i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Odcedź i wyrzuć marynatę. Na tej samej patelni gotuj wołowinę na pozostałym oleju przez 2-4 minuty lub do uzyskania pożądanego wysmażenia. Zwróć warzywa na patelnię;podgrzej. Łyżka mięsa i warzyw na tortille. W razie potrzeby posyp serem i podawaj z sosem picante i kwaśną śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Sosu Pikantnego Lub Salsy1 Szklanka Sosu Pikantnego Lub Salsy
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Fajitas w menu? Spróbuj połączyć się z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki) z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Po aromatach czarnej wiśni, ziela angielskiego, czarnej porzeczki i gliny następują smaki dzikich malin, ciemnych jagód i kruszonej mineralności skalnej. Po gęstym wejściu następuje słodki i soczysty dotyk ust, wsparty kwasowością, jedwabistymi taninami i subtelnym ziemistym wykończeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn