Meksykańska Sufganiyot (chanukowe pączki) z nadzieniem z pianki

Meksykańska Sufganiyot (chanukowe pączki) z nadzieniem z pianki
Przepis meksykańska gorąca czekolada-glazurowane Sufganiyot (Chanuka pączki) z nadzieniem prawoślazu może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 3 godziny i 30 minut. Ta przystawka ma 135 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 34. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Mieszanka aktywnych drożdży, naturalnego kakao w proszku, serek śmietankowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Sufganiyot (chanukowe pączki) z twarogiem imbirowo-limonkowym, Jabłkowy Sufganiyot (chanukowe pączki) z solonym karmelem, oraz Chai Sufganiyot (chanukowe pączki) z maślanką pomarańczowo-dyniową.

Instrukcje

1
Umieścić 2 1/2 szklanki mąki, cynamon, i sól w dużej misce i ubijać do napowietrzania i połączyć; odstawić. Drugą dużą miskę zalać olejem roślinnym; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
CynamonCynamon
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Umieść drożdże i 1 łyżeczkę cukru w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać wodę, wymieszać do połączenia i odstawić, aż mieszanina się spieni, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Dodać pozostałe 1/4 szklanki cukru, żółtka, mleko i wanilię i ubić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Dodaj tę mieszaninę do zarezerwowanej mieszanki mąki i mieszaj drewnianą łyżką, aż ciasto się połączy i zacznie tworzyć kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
6
Ciasto przełożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą. Rozsypać kawałki masła na cieście i ugniatać, aż masło jest w pełni włączone, a ciasto jest gładkie, błyszczące i elastyczne, około 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
7
Dodać do 1/4 szklanki dodatkowej mąki w razie potrzeby, jeśli ciasto jest lepkie. Uformuj ciasto w kulkę, umieść je w naoliwionej misce i obróć, aby pokryć je olejem. Przykryj miskę folią lub wilgotnym ręcznikiem i pozostaw ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się jego rozmiar, około 1 1/2 do 2 godzin.Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia; odstawić. Punch dół ciasta, przenieść go do lekko mąki powierzchni roboczej, i rozwałkować, aż będzie około 1/4 cala grubości. Używając okrągłego noża 2-1 / 2 cala, wytłocz jak najwięcej rund ciasta i umieść je na przygotowanej blasze do pieczenia w odległości około 1/4 cala. Zbierz resztki ciasta w kulkę, rozwałkuj i pokrój ponownie. Wyrzucić resztki ciasta.Obsypać ciasto luźno folią lub wilgotnym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
PunchPunch
RolkaRolka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Wszystkie składniki wymieszać w średniej misce gumową szpatułką, aż będą całkowicie gładkie i połączone.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Umieść olej w holenderskim piekarniku lub dużym garnku o grubym dnie i ustaw go na średnim ogniu, aż temperatura osiągnie 185° na termometrze cukierków/tłuszczu. Tymczasem dopasuj stojak z drutu na drugiej blasze do pieczenia; odstawić.Gdy olej jest gotowy, dodać 4 rund ciasta i smażyć na złoty kolor, przerzucając w połowie, około 2 minut w sumie. (Jeśli w pączkach pojawią się pęcherzyki powietrza, przebij je czubkiem noża do parkowania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
NóżNóż
2
Pączki wyjąć łyżką szczelinową do stelaża.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
3
Dodaj 4 więcej rund ciasta do oleju. Podczas gdy te rundy ciasta są smażenia, użyj szczypiec, aby podnieść pączka z pierwszej partii, zanurzyć dno w polewie czekoladowej i przywrócić pączka do glazury stojaka drutu-side up. Powtórz smażenie i glazurowanie pozostałych rund ciasta.Gdy pączki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, użyj noża do parowania, aby przebić bok każdego z nich, tworząc kieszeń na środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
CiastoCiasto
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
NóżNóż
SzczypceSzczypce
4
Włóż końcówkę woreczka do kieszeni i włóż do środka około 1 czubatej łyżeczki pianki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiankiPianki
5
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Aromaty czarnej herbaty i kardamonu są warstwowe przez nuty borówki i jeżyny. Świeże smaki ze skórki żurawiny, śliwki i pomarańczy zapewniają żywe nuty pikantne z nutą minerału i kardamonu. Jest to bogaty i treściwy Pinot Noir o zrównoważonej kwasowości i drobno teksturowanym wykończeniu. 
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje34
Ocena Zdrowia0
Magazyn