Meksykańska Sufganiyot (chanukowe pączki) z nadzieniem z pianki
Przepis meksykańska gorąca czekolada-glazurowane Sufganiyot (Chanuka pączki) z nadzieniem prawoślazu może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 3 godziny i 30 minut. Ta przystawka ma 135 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 34. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Mieszanka aktywnych drożdży, naturalnego kakao w proszku, serek śmietankowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Sufganiyot (chanukowe pączki) z twarogiem imbirowo-limonkowym, Jabłkowy Sufganiyot (chanukowe pączki) z solonym karmelem, oraz Chai Sufganiyot (chanukowe pączki) z maślanką pomarańczowo-dyniową.
Instrukcje
1
Umieścić 2 1/2 szklanki mąki, cynamon, i sól w dużej misce i ubijać do napowietrzania i połączyć; odstawić. Drugą dużą miskę zalać olejem roślinnym; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Cynamon
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Umieść drożdże i 1 łyżeczkę cukru w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Drożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać wodę, wymieszać do połączenia i odstawić, aż mieszanina się spieni, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
4
Dodać pozostałe 1/4 szklanki cukru, żółtka, mleko i wanilię i ubić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Wanilia
Cukier
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Dodaj tę mieszaninę do zarezerwowanej mieszanki mąki i mieszaj drewnianą łyżką, aż ciasto się połączy i zacznie tworzyć kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
6
Ciasto przełożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą. Rozsypać kawałki masła na cieście i ugniatać, aż masło jest w pełni włączone, a ciasto jest gładkie, błyszczące i elastyczne, około 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Ciasto
7
Dodać do 1/4 szklanki dodatkowej mąki w razie potrzeby, jeśli ciasto jest lepkie. Uformuj ciasto w kulkę, umieść je w naoliwionej misce i obróć, aby pokryć je olejem. Przykryj miskę folią lub wilgotnym ręcznikiem i pozostaw ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się jego rozmiar, około 1 1/2 do 2 godzin.Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia; odstawić. Punch dół ciasta, przenieść go do lekko mąki powierzchni roboczej, i rozwałkować, aż będzie około 1/4 cala grubości. Używając okrągłego noża 2-1 / 2 cala, wytłocz jak najwięcej rund ciasta i umieść je na przygotowanej blasze do pieczenia w odległości około 1/4 cala. Zbierz resztki ciasta w kulkę, rozwałkuj i pokrój ponownie. Wyrzucić resztki ciasta.Obsypać ciasto luźno folią lub wilgotnym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Punch
Rolka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
Folia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Wszystkie składniki wymieszać w średniej misce gumową szpatułką, aż będą całkowicie gładkie i połączone.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Umieść olej w holenderskim piekarniku lub dużym garnku o grubym dnie i ustaw go na średnim ogniu, aż temperatura osiągnie 185° na termometrze cukierków/tłuszczu. Tymczasem dopasuj stojak z drutu na drugiej blasze do pieczenia; odstawić.Gdy olej jest gotowy, dodać 4 rund ciasta i smażyć na złoty kolor, przerzucając w połowie, około 2 minut w sumie. (Jeśli w pączkach pojawią się pęcherzyki powietrza, przebij je czubkiem noża do parkowania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite Octopus
Ciasto
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Termometr Kuchenny
Piec Holenderski
Stojak Na Druty
Nóż
2
Pączki wyjąć łyżką szczelinową do stelaża.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
3
Dodaj 4 więcej rund ciasta do oleju. Podczas gdy te rundy ciasta są smażenia, użyj szczypiec, aby podnieść pączka z pierwszej partii, zanurzyć dno w polewie czekoladowej i przywrócić pączka do glazury stojaka drutu-side up. Powtórz smażenie i glazurowanie pozostałych rund ciasta.Gdy pączki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, użyj noża do parowania, aby przebić bok każdego z nich, tworząc kieszeń na środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa Czekoladowa
Ciasto
Pasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Nóż
Szczypce
4
Włóż końcówkę woreczka do kieszeni i włóż do środka około 1 czubatej łyżeczki pianki.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.