Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj meksykańską sałatkę z pieczonej kukurydzy spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.33 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 167 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka pomidorów winogronowych, kolendry, sera cotija i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z czarnej fasoli i kukurydzy-pikantna sałatka meksykańska/przystawka, Dip Sałatkowy Z Kukurydzy Meksykańskiej, oraz Meksykańska Sałatka Kukurydziana dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
2
Umieść kukurydzę i cebulę na wyłożonej folią blasze do pieczenia. Broil 4 cale od ciepła przez 15 minut, obracając od czasu do czasu.
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
3
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
4
Połówki papryki, boki skórki do góry, na blasze z kukurydzą i cebulą. Dusić dodatkowe 13 minut lub aż wszystkie warzywa są zwęglone w miejscach, obracając kukurydzę i cebulę od czasu do czasu (nie włączyć papryki).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Połączyć 1/8 łyżeczka soli, pomidory, rzodkiewki, 1 1/2 łyżeczki oleju, i kolendry w średniej misce; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Umieścić 2 łyżki nasion dyni w mini robocie kuchennym; proces aż drobno zmielone.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
10
Dodaj pozostałe 1/4 łyżeczki soli, pozostałe 3 łyżki oleju, jalapeo, i następne 5 składników (przez czosnek); proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-
11
Umieść 1/2 szklanki mieszanki kukurydzy w każdej z 8 płytkich miseczek, a każdą porcję uzupełnij o około 2 łyżki mieszanki pomidorowej, około 1 łyżkę sosu, około 1 1/2 łyżki sera i około 1 łyżeczki nasion dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 65 dolarów za butelkę.