Meksykańskie małże z kiełbasą, pieczarkami i Chilami

Meksykańskie małże z kiełbasą, pieczarkami i Chilami
Przepis Meksykańskie małże z kiełbasą, pieczarkami i Chiles może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 261 kalorii, 17g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz małże, pieprz, kiełbasa longaniza, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Maślane małże gotowane na parze z Sake i Chiles, Małże gotowane na parze z mlekiem kokosowym i tajskimi Chiles, oraz Fondue serowe z chili i pieczarkami.

Instrukcje

1
Gotować kiełbasę w 8-qt. garnek na średnim ogniu, rozbijając łyżką, aż gotowane i rumiane, o 10 protokół. Kiełbasę przełożyć łyżką szczelinową do miski wyłożonej papierowymi ręcznikami, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj olej, cebula, Poblano chile, papryka, sól, i pieprz do garnka. Gotować, często mieszając, aż warzywa zmiękną i pachną, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodać grzyby i czosnek i gotować 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
4
Dodaj 1 qt. rosół z kurczaka i gotowaną kiełbasę. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do niskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
5
W międzyczasie, umieścić guajillo chiles w małym rondlu z pozostałych 1 bulionu szklanki. Dusić, aż chiles zmiękną i zwrócił ciecz czerwonawy, 5 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
6
Przenieść do blendera i wirować razem. Odcedź mieszaninę chile do garnka z warzywami i kiełbasą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Doprowadzić do wrzenia.
8
Dodaj małże, przykryj garnek i wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Odstawić, aż prawie wszystkie małże się otworzą. Sprawdzić po około 5 minutach; jeśli potrzebują więcej czasu, szybko wymieszać, ponownie przykryć i odstawić na 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
10
Wlać mieszaninę do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
* Kiełbasa Longaniza (Amelia lubi markę El Mexicano) i guajillo chiles znajdują się na większości rynków latynoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
12
Wine pairing: Ceja 2009 Pinot Noir. Wysuszone chiles w tych małż jak ziemistość Pinot. Ciepłe przyprawy wina wyróżniają się, ale z wystarczającą ilością żywych czerwonych owoców, aby poradzić sobie z ciepłem w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn