Meksykańskie ciasto czekoladowe z pomarańczową bezą

Meksykańskie ciasto czekoladowe z pomarańczową bezą może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 305 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka mielonego cynamonu, soli, żółtek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 16 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Meksykańskie Ciasto Czekoladowe Z Pomarańczową Bezą, Ciasto czekoladowe bezowo-miętowe, oraz Ciasto bezowe, czekoladowe i krem Kirsch dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. Linia wewnątrz patelni sprężynowej o średnicy 9 cali z 3-calowymi ściankami z folią. Nałożyć lekko spray zapobiegający przywieraniu.
Mąkę wymieszać z 3 składnikami w miseczce. Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia; ubić w proszku kakaowym, następnie cukrem. Jeśli ciasto jest nadal gorące, ostudzić.
Ubij w jajku i wanilii, następnie mieszaninę mąki.
Rozłóż ciasto na dnie patelni.
Piec warstwę brownie, aż tester włożony do środka wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami dołączonymi, 15 do 17 minut. Schłodzić w patelni na stelażu. Kryć i zamrażać.
Wymieszaj czekoladę i 1 1/2 szklanki pół na pół w średnim rondlu na średnim ogniu, aż czekolada się rozpuści, często mieszając.
W średniej misce ubić żółtka i kolejne 3 składniki. Stopniowo ubij gorącą mieszaninę czekolady; wróć do rondla. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina opuści ścieżkę z tyłu łyżki, gdy palec jest przeciągnięty i krem rejestruje 170 ° F do 79° na termometrze cukierków, stale mieszając, 6 do 8 minut.
Odcedzić budyń do innej średniej miski.
Dodaj pozostałe 1 1/4 szklanki pół na pół. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, około 3 godzin.
Przetwórz budyń w maszynie do lodów.
Przenieść na patelnię; rozprowadzić równomiernie na warstwie brownie. Przykryć; zamrozić na noc. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Zamrozić.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka w dużej misce, aż spieniony.
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i szczyptę soli. Beat aż miękkie szczyty tworzą. Po uruchomieniu miksera stopniowo dodawaj cukier. Kontynuuj bicie, aż beza utworzy sztywne, błyszczące szczyty. Ubić skórką pomarańczową.
Rozprowadzić na warstwie lodów. Używając szpatułki lub tyłu łyżki, obracaj dekoracyjnie, tworząc szczyty. Zamrozić do twardości, co najmniej 3 godziny. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryj i trzymaj zamrożone.
Wyjąć ciasto z zamrażarki. Zwolnij boki patelni; usuń folię.
Ciasto przełożyć na talerz. Za pomocą palnika kuchennego, brązowy bezy lub miejsce pod brojlerem 1 do 2 minut do brązowego.