Medaliony wieprzowe z sosem Dijon
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Medalionów wieprzowych z sosem Dijon. Ten przepis serwuje 3 i kosztuje 1,57 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 333 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz zieloną cebulę, rosół z kurczaka, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 68%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Dijon Pork Medaliony, Medaliony wieprzowe z sosem z czerwonej porzeczki, oraz Medaliony Wieprzowe Z Sosem Pomarańczowym podobnych receptur.
Instrukcje
Wieprzowinę pokroić na 6 kawałków; spłaszczyć do 1/4 cala. grubość. W dużej, zamykanej plastikowej torbie połączyć mąkę, sól i pieprz.
Dodać wieprzowinę, kilka sztuk na raz, i wstrząsnąć do pokrycia. W dużej patelni nonstick, brązową wieprzowinę w maśle na średnim ogniu.
Pokroić zieloną cebulę, oddzielając białą i zieloną porcję; zachować zielone porcje do dekoracji. Na tej samej patelni smażyć białe porcje przez 1 minutę. Wymieszać w winie.
Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zmniejszy się do około 2 łyżek stołowych.
Dodaj mleko. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez 1-2 minuty lub do lekkiego zgęstnienia.
Podawać wieprzowinę z sosem Dijon.
Udekoruj zarezerwowaną zieloną cebulką.