Medaliony Wieprzowe Toskańskie
Toskańskie medaliony wieprzowe mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 2 i kosztuje $2.14 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 43g białka, 39g tłuszczu i w sumie 553 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką polędwicę wieprzową, parmezan, liście bazylii i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ciężką śmietanę do ubijania, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe ciastko truskawkowe z bitą śmietaną Grand Marnier jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Medaliony Wieprzowe, Medaliony Wieprzowe Morelowe, oraz Medaliony Wieprzowe Z Parmezanem dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Posyp wieprzowinę solą i pieprzem. Na dużej patelni na średnim ogniu gotuj wieprzowinę na maśle, aż mięso osiągnie pożądaną wysmażenie (dla średnio rzadkich termometr powinien wskazywać 145°; średni, 160°).
Na tej samej patelni podsmaż prosciutto w kroplach, aż się zrumieni.
Dodaj czosnek i szałwię; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodaj ocet, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki z patelni.
Dodać śmietanę; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do lekkiego zgęstnienia.
Dodaj pomidory i wieprzowinę; podgrzej.
Każdą porcję posyp bazylią i serem.