Meaty Slow Cooker Jambalaya
Mięsisty powolne kuchenka Jambalaya może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 243 kalorie, 24g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 264 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 7 godzin i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, pomidory z puszki, połówki piersi kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest dobre. Podobne przepisy to Powolne Gotowanie Mięsisty Włoski Sos Spaghetti, Manly Meaty Chili / Slow Cooker Saturdays, oraz Slow Cooker Jambalaya.
Instrukcje
Wymieszaj kurczaka, kiełbasę, szynkę, pomidory z sokiem, cebulą, papryką, rosołem z kurczaka, selerem naciowym, oregano, pietruszką, przyprawą Cajun, pieprzem cayenne, pilnikiem w proszku i tymiankiem w wolnej kuchence.
Gotować na niskim 7 do 8 godzin.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jednym z win, które można spróbować jest Pazo de Galegos Albarino. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Pazo de Galegos Albarino
To 100% Albarino jest naprawdę charakterystycznym i wyrazistym winem pochodzącym z nisko wydajnych winorośli. Dzięki zastosowaniu częściowej fermentacji malolaktycznej wino to wykazuje większą świeżość i aromatyczną ekspresję. To wino o słomkowym kolorze ma aromaty zielonego jabłka, lekkich cytrusów i kwiatowych podtekstów. Na podniebieniu to wino jest uosobieniem świeżości z lekko cierpkim wyrazem tego samego zielonego jabłka i cytrusów. Nieco wyższa kwasowość jest powodem do świętowania, ponieważ to wino wspaniale sparuje się z dowolną liczbą pikantnych lub bogatszych potraw.