MCP® dżem winogronowy bez pestek
MCP® dżem winogronowy bez pestek może być tylko przyprawą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 45 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 160. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz masło, pektyny mcp, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj MCP® Grape Freezer Jelly, MCP® dżem Chokecherry, oraz MCP® galaretka pieprzowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki umyć i przykręcić opaski w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Przed napełnieniem dobrze odcedzić słoiki.
Winogrona łodygowe; owoce drobno posiekać lub zmielić.
Umieść owoce w dużym rondlu. Wymieszać z wodą i sokiem z cytryny. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu; przykryć i gotować na wolnym ogniu 25 min. Zmierz dokładnie 6 filiżanek przygotowanych owoców na 6-lub 8-qt. rondel.
Pektynę wymieszać z owocami w rondlu.
Dodać masło, aby zmniejszyć pienienie. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając. Wymieszać z cukrem. Powrót do pełnego wrzenia i gotować dokładnie 4 min., ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką.
Kadzi natychmiast do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. (Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali.
W razie potrzeby dodać wrzącą wodę.) Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 10 min.
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdź uszczelki, naciskając palcem środkowe pokrywki. (Jeśli pokrywy wracają, pokrywy nie są uszczelnione i konieczne jest chłodzenie.)