MCP Dutch Apple Pie Jam
MCP Dutch Apple Pie Jam może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 80 i kosztuje 23 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 59 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubiło to Amerykańskie danie. Udaj się do sklepu i podnieś mocno brązowy cukier, masło, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest improvable. Spróbuj Going Dutch: Apple-Spice Maślanka Dutch Baby, Apple Dutch Baby (Lub Niemiecki Naleśnik Jabłkowy), oraz Batoniki Z Masłem Jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki umyć i przykręcić opaski w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Dobrze spuścić przed napełnieniem.
Jabłka obrać i osadzić w rdzeniu; owoce drobno posiekać lub zmielić. Zmierz 6-1 / 2 szklanki przygotowanych owoców w 6-lub 8-qt. rondel. Wymieszaj wodę, rodzynki, sok z cytryny, cynamon i ziele angielskie.
Pektynę wymieszać z przygotowanymi owocami w rondlu.
Dodać masło, aby zmniejszyć pienienie. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając. Wymieszać z cukrami. Powrót do pełnego wrzenia i gotować dokładnie 4 min., ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką.
Kadzi natychmiast do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. (Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali.
W razie potrzeby dodać wrzącą wodę.) Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 10 min.
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdź uszczelki, naciskając palcem środkowe pokrywki. (Jeśli pokrywy wracają, pokrywy nie są uszczelnione i konieczne jest chłodzenie.)