Małże w sosie maślanym cytrynowym
Małże w sosie maślanym cytrynowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje 4,67 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 786 kalorii, 24g białka, oraz 48 g tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś zieloną cebulę, mielony pieprz, mączkę kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 46%. Spróbuj Capellini Z Małż I Sosem Maślanym Cytrynowym, Grillowane Małże Z Masłem Cytrynowo-Imbirowym, oraz Grillowane małże Manila z cytrynowym masłem ziołowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Peeling małże dokładnie, odrzucając wszelkie, które są popękane lub otwarte.
Umieścić małże w dużej misce; przykryć zimną wodą i posypać mąką kukurydzianą.
Odcedzić i opłukać małże; odstawić. Wyrzucić mąkę kukurydzianą.
Połącz małże, posiekaną cebulę, szalotkę i wino w dużym holenderskim piekarniku. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 6 minut lub aż większość małży są otwarte.
Wyjmij małże do miski, gdy się otworzą; utrzymuj ciepło. Nieotwarte małże należy wyrzucić. Doprowadzić pozostałą ciecz do wrzenia; gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki.
Do średniego rondla wlać odcedzoną ciecz.
Doprowadzić płyn do wrzenia; zmniejszyć ogień, aby gotować. Wymieszaj skórkę z cytryny, sok z cytryny i czosnek.
Zdjąć z ognia; dodać masło i pozostałe składniki. Mieszaj trzepaczką do rozpuszczenia masła.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.