Małże w sosie czosnkowym
Małże z sosem czosnkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 499 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz czosnek, chleb na zakwasie, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Linguini z małżami i sosem maślanym czosnkowym, Sos czosnkowo-maślany do ostryg, małży i Małży, oraz Linguine i małże w sosie z białego wina czosnkowego.
Instrukcje
Czosnek umieścić na płaskiej powierzchni. Mocno dociśnij każdą głowicę, aby oddzielić goździki. Odrzuć koniec korzenia i luźne skórki; nie obieraj goździków. Goździki nici, dotykając, na cienkie metalowe szaszłyki.
Połóż szaszłyki na grillu na solidnym łóżku z bardzo gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym( możesz trzymać rękę nad grillem tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę na grillu gazowym. Obracaj w razie potrzeby, aż czosnek będzie miękki po naciśnięciu i skórki zostaną zwęglone, około 10 minut.
Gdy jest wystarczająco chłodny, aby go dotknąć, w ciągu 3 do 4 minut odepchnij czosnek od szaszłyków i wyciśnij goździki ze skórek; wyrzuć Skórki.
W blenderze lub robocie kuchennym wirować czosnek, masło, wino, bulion i ocet, aż do puree.
Zeskrobać na patelnię o pojemności od 5 do 6 litrów.
Dodać małże; przykryć patelnię.
Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu (Patrz uwagi) i gotować, aż małże otwarte, o 10 protokół. Chochle małże i bulion do szerokich misek.
Podawać z kawałkami chleba do zanurzenia w sosie.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Win Chardonnay]()
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.