Falafel

Falafel
Falafel jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 24 porcjami. Jedna porcja zawiera 123 kalorie, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, kolendra, jogurt, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis od Foodnetwork ma 5 fanów. Niewiele osób naprawdę lubi to danie middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny i 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 81%. Spróbuj falafel, jak zrobić falafel / falafel z ciecierzycą, King of Falafel & Shawarma 's Falafel from' New York A La Cart, oraz Falafel dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść suszoną ciecierzycę w dużej misce i dodaj zimną wodę do pokrycia przez 2 cale. Moczyć fasolę w lodówce przez co najmniej 18 godzin lub do 24; ciecierzyca będzie pęcznieć potroić swój oryginalny rozmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odcedzić i dokładnie spłukać.
3
Włożyć namoczoną ciecierzycę do robota kuchennego i pulsować, Aby grubo zmielić, nie do momentu, gdy będzie gładka, ale bez całej ciecierzycy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
4
Dodaj proszek do pieczenia, cebula, czosnek, przyprawy, i zioła; proces, aż mieszanina jest puree; skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 Szklanki Pełnego Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby1/2 Szklanki Pełnego Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Przenieść do miski i przechowywać w lodówce podczas podgrzewania oleju, powinno to potrwać około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Wlać 3 cale oleju w głębokiej frytkownicy lub głębokim ciężkim garnku i podgrzać do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Zmiksować Falafel na piłeczki wielkości ping-ponga. (Ewentualnie użyj miarki do lodów.) Ostrożnie wsuń kilka na raz do gorącego oleju, upewniając się, że nie przyklejają się do dna. Smażyć, aż ciecierzyca placki są chrupiący ciemnobrązowy ze wszystkich stron, obracając w razie potrzeby, około 5 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Po 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I LimonkowegoPo 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I Limonkowego
8
Falafele wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Otworzyć połówki chleba pita, aby zrobić kieszenie (nie rozdzielać do końca) i umieścić 4 smażone falafele w każdej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombinacja 2Kombinacja 2
10
Skropić sosem tahini i polać sałatą, pomidorami i ogórkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
TahiniTahini
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
11
Podawać natychmiast.
12
Połącz wszystkie składniki w blenderze, przetwarzaj na dużej prędkości, aby uzyskać gładki i kremowy sos. Dostosuj przyprawy, do smaku i podawaj z falafelami lub jako sos sałatkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Pokruszone Sezonowane Krakersy żytnieGrubo Pokruszone Sezonowane Krakersy żytnie
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrudnośćEkspert
Gotowe W24 hrs, 50 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia24
Magazyn