Małże w szafran i białe wino bulion jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Ta przystawka ma 261 kalorii, 28g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz małże, nici szafranowe, sok z małży i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Podobne przepisy to Małże w bulionie z szafranu i białego wina, Gotowane Na Parze Małże W Bulionie Szafranowym Z Białego Wina, oraz Małże gotowane na parze w bulionie z wina szafranowego.
Instrukcje
1
Masło roztopić w dużym garnku, a następnie dodać czosnek. Smażyć, aż czosnek jest pachnący, o 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać wino, pół na pół, i szafran; gotować na wolnym ogniu przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na Pół
Szafran
Wino
3
Dodaj sok z małży, szalotki, pomidor, i sok z cytryny, szalotki, pomidor, i sok z cytryny; gotować na wolnym ogniu przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Sok Z Małży
Zielona Cebula
Pomidor
4
Dodaj małże, przykryć i strumień, aż będą otwarte, około 5-7 minut. Potrząśnij garnkiem, przytrzymując pokrywkę ręcznikiem kuchennym, aby rozłożyć małże. Należy wyrzucić małże, które się nie otwierają. Podziel małże na osiem misek; rozłóż rosół równo między miseczki, A każdą z nich uzupełnij świeżym szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Szczypiorek
Małże
Bulion
Gruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Winegret Z Wermutu
Garnek
5
Focus on: czyszczenie Małży
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
6
Trzymaj małż pod zimną bieżącą wodą. Użyj szczotki ze sztywnym włosiem, aby dokładnie wyszorować małże i usunąć brud, piasek i błoto z zewnętrznej części muszli. Małże-zwłaszcza te niepłodne-często mają ciemną, kudłatą brodę rozciągającą się z każdej muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Woda
7
Usuń je, aby uzyskać bardziej schludny wygląd w gotowym naczyniu. Po szorowaniu małża odciągnij brodę od muszli, aż będzie napięta, a następnie pociągnij brodę ostro w kierunku ciemnego zawiasu. Łatwo się oderwie. Usunięcie brody zabije małże, więc wykonaj ten krok tuż przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
8
From Gourmet Meals in Minutes by the Culinary Institute of America, (C) 2004 Lebhar-Friedman Books
Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.