Małże w bulionie z szafranu i białego wina
Małże w szafran i białe wino bulion jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Ta przystawka ma 261 kalorii, 28g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz małże, nici szafranowe, sok z małży i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Podobne przepisy to Małże w bulionie z szafranu i białego wina, Gotowane Na Parze Małże W Bulionie Szafranowym Z Białego Wina, oraz Małże gotowane na parze w bulionie z wina szafranowego.
Instrukcje
Masło roztopić w dużym garnku, a następnie dodać czosnek. Smażyć, aż czosnek jest pachnący, o 1 minuta.
Dodać wino, pół na pół, i szafran; gotować na wolnym ogniu przez 5 protokół.
Dodaj sok z małży, szalotki, pomidor, i sok z cytryny, szalotki, pomidor, i sok z cytryny; gotować na wolnym ogniu przez 5 protokół.
Dodaj małże, przykryć i strumień, aż będą otwarte, około 5-7 minut. Potrząśnij garnkiem, przytrzymując pokrywkę ręcznikiem kuchennym, aby rozłożyć małże. Należy wyrzucić małże, które się nie otwierają. Podziel małże na osiem misek; rozłóż rosół równo między miseczki, A każdą z nich uzupełnij świeżym szczypiorkiem.
Focus on: czyszczenie Małży
Trzymaj małż pod zimną bieżącą wodą. Użyj szczotki ze sztywnym włosiem, aby dokładnie wyszorować małże i usunąć brud, piasek i błoto z zewnętrznej części muszli. Małże-zwłaszcza te niepłodne-często mają ciemną, kudłatą brodę rozciągającą się z każdej muszli.
Usuń je, aby uzyskać bardziej schludny wygląd w gotowym naczyniu. Po szorowaniu małża odciągnij brodę od muszli, aż będzie napięta, a następnie pociągnij brodę ostro w kierunku ciemnego zawiasu. Łatwo się oderwie. Usunięcie brody zabije małże, więc wykonaj ten krok tuż przed gotowaniem.
From Gourmet Meals in Minutes by the Culinary Institute of America, (C) 2004 Lebhar-Friedman Books
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.