Małże Oreganata

Małże Oreganata
Małże Oreganata wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 52 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz szczyptę soli kuchennej, oregano, bułki tartej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Małże Oreganata, Małże Oreganata, oraz Małże Oreganata.

Instrukcje

1
Łuskać małże i odrzucać górne muszle. Poluzuj mięso z dolnej skorupy i ułóż małże w skorupach na galaretowatej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
3
Połączyć bułkę tartą i następne 6 składników w małej misce. Powoli dodawać oliwę z oliwek, podrzucając widelcem, aż do dobrze wymieszanego (mieszanina okruchów powinna być wilgotna, ale nie rozmoczona).
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Łyżka 1/2 łyżeczki mieszanki okruchów na każdy małż. Broil 5 do 10 minut lub aż okruchy są lekko brązowe i małże są po prostu gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
5
Podawać na ciepło.
6
Świeże małże: kupując małże, wybierz muszle, które są zaciśnięte szczelnie zamknięte. Jeśli muszla porusza się łatwo, małż jest prawdopodobnie martwy i niebezpieczny do jedzenia. Przechowywać małże w otwartej misce w lodówce i używać ich tak szybko, jak to możliwe. Nie przechowuj małży w szczelnie zamkniętym plastikowym worku lub na lodzie, ponieważ zginą. Aby przeciąć (otworzyć) małże, umieść je w zamrażarce na 15 do 30 minut. Po krótkim zamrożeniu Małży, pozostawić je w temperaturze pokojowej na kilka minut, aby się zrelaksować. Pracując nad miską lub zlewem, trzymaj małż bezpiecznie w jednej ręce i włóż nóż do małży do otworu muszli między górną i dolną połówką. Możesz chronić rękę ręcznikiem. Jeśli nie masz noża do małży, możesz użyć cienkiego, krótkiego, tępego noża. Nigdy nie używaj ostrego noża kuchennego. Używając ostrza noża, przeciąć mięsień zawiasu i otworzyć skorupę. Ostrożnie wsuń nóż między małż a skorupę, aby odłączyć mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn