Małże Oreganata
Małże Oreganata wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 52 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz szczyptę soli kuchennej, oregano, bułki tartej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Małże Oreganata, Małże Oreganata, oraz Małże Oreganata.
Instrukcje
Łuskać małże i odrzucać górne muszle. Poluzuj mięso z dolnej skorupy i ułóż małże w skorupach na galaretowatej patelni.
Połączyć bułkę tartą i następne 6 składników w małej misce. Powoli dodawać oliwę z oliwek, podrzucając widelcem, aż do dobrze wymieszanego (mieszanina okruchów powinna być wilgotna, ale nie rozmoczona).
Łyżka 1/2 łyżeczki mieszanki okruchów na każdy małż. Broil 5 do 10 minut lub aż okruchy są lekko brązowe i małże są po prostu gotowane przez.
Świeże małże: kupując małże, wybierz muszle, które są zaciśnięte szczelnie zamknięte. Jeśli muszla porusza się łatwo, małż jest prawdopodobnie martwy i niebezpieczny do jedzenia. Przechowywać małże w otwartej misce w lodówce i używać ich tak szybko, jak to możliwe. Nie przechowuj małży w szczelnie zamkniętym plastikowym worku lub na lodzie, ponieważ zginą. Aby przeciąć (otworzyć) małże, umieść je w zamrażarce na 15 do 30 minut. Po krótkim zamrożeniu Małży, pozostawić je w temperaturze pokojowej na kilka minut, aby się zrelaksować. Pracując nad miską lub zlewem, trzymaj małż bezpiecznie w jednej ręce i włóż nóż do małży do otworu muszli między górną i dolną połówką. Możesz chronić rękę ręcznikiem. Jeśli nie masz noża do małży, możesz użyć cienkiego, krótkiego, tępego noża. Nigdy nie używaj ostrego noża kuchennego. Używając ostrza noża, przeciąć mięsień zawiasu i otworzyć skorupę. Ostrożnie wsuń nóż między małż a skorupę, aby odłączyć mięso.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.