Małże lub małże gotowane na parze w przyprawionym bulionie

Małże lub małże gotowane na parze w przyprawionym bulionie
Gotowane na parze małże lub małże w przyprawionym bulionie może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 46 kalorii, 6G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka klinów cytryny, małże w skorupkach, świeża kolendra, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Małże lub małże gotowane na parze w przyprawionym bulionie, Małże i małże z pikantnym bulionem pomidorowym, oraz Małże lub małże gotowane na parze dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W przykrytej 5-do 6-litrowej patelni na dużym ogniu doprowadzić bulion do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu podczas czyszczenia skorupiaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Tymczasem dobrze szoruj małże lub małże; ściągaj brody z małży. Odrzuć otwarte skorupiaki, które nie zamykają się po naciśnięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
3
Powrót bulionu do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
4
Dodaj Skorupiaki, przykryć, i gotować, aż muszle pop otworzyć, 3 do 6 protokół. Łyżka skorupiaków i bulion do misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
6
Podawać z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
7
Kremowy bulion estragon-szalotka. Na patelni połączyć 1 szklankę wody (dla małży) lub sok z małży (dla małży), 1 szklankę białego wytrawnego wina, 1/2 szklanki posiekanej szalotki, 1/4 szklanki śmietany do ubijania i 1 łyżeczkę suszonego estragonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon SuszonyEstragon Suszony
Wytrawne Białe WinoWytrawne Białe Wino
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Rosół czosnkowo-imbirowy. Na patelni połączyć 1 szklankę wody (dla małży) lub odtłuszczonego bulionu z kurczaka o obniżonej zawartości tłuszczu (dla małży), 1 szklankę sake lub wytrawnego białego wina, 1 łyżkę posiekanego czosnku, 1 łyżkę posiekanego świeżego imbiru i 1/4 łyżeczki pokruszonych gorących płatków chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wytrawne Białe WinoWytrawne Białe Wino
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Bulion pomidorowo-bazyliowy. W patelni połącz 1 puszkę (14 1/2 oz.) pokrojone w kostkę pomidory (w tym płyn), 1/2 szklanki wody (dla małży) lub odtłuszczonego bulionu z kurczaka o obniżonej zawartości tłuszczu (dla małży), 1/2 szklanki posiekanej cebuli, 1 łyżka mielonego czosnku i 2 łyżeczki suszonej bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Małże w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Lapis Luna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia5
Magazyn