Małże lub małże gotowane na parze w przyprawionym bulionie

Gotowane na parze małże lub małże w przyprawionym bulionie może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 46 kalorii, 6G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka klinów cytryny, małże w skorupkach, świeża kolendra, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Małże lub małże gotowane na parze w przyprawionym bulionie, Małże i małże z pikantnym bulionem pomidorowym, oraz Małże lub małże gotowane na parze dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przykrytej 5-do 6-litrowej patelni na dużym ogniu doprowadzić bulion do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu podczas czyszczenia skorupiaków.
Tymczasem dobrze szoruj małże lub małże; ściągaj brody z małży. Odrzuć otwarte skorupiaki, które nie zamykają się po naciśnięciu.
Powrót bulionu do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj Skorupiaki, przykryć, i gotować, aż muszle pop otworzyć, 3 do 6 protokół. Łyżka skorupiaków i bulion do misek.
Posypać natką pietruszki.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Kremowy bulion estragon-szalotka. Na patelni połączyć 1 szklankę wody (dla małży) lub sok z małży (dla małży), 1 szklankę białego wytrawnego wina, 1/2 szklanki posiekanej szalotki, 1/4 szklanki śmietany do ubijania i 1 łyżeczkę suszonego estragonu.
Rosół czosnkowo-imbirowy. Na patelni połączyć 1 szklankę wody (dla małży) lub odtłuszczonego bulionu z kurczaka o obniżonej zawartości tłuszczu (dla małży), 1 szklankę sake lub wytrawnego białego wina, 1 łyżkę posiekanego czosnku, 1 łyżkę posiekanego świeżego imbiru i 1/4 łyżeczki pokruszonych gorących płatków chili.
Bulion pomidorowo-bazyliowy. W patelni połącz 1 puszkę (14 1/2 oz.) pokrojone w kostkę pomidory (w tym płyn), 1/2 szklanki wody (dla małży) lub odtłuszczonego bulionu z kurczaka o obniżonej zawartości tłuszczu (dla małży), 1/2 szklanki posiekanej cebuli, 1 łyżka mielonego czosnku i 2 łyżeczki suszonej bazylii.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Lapis Luna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.