Mały Cytrynowy Sernik Ricotta
Mały cytrynowy Sernik Ricotta jest bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 488 kalorii. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka twarogu, cukier, zakupiony lemon curd i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 15%. Spróbuj Mały Cytrynowy Sernik Ricotta, Cytrynowy Makaron Ricotta Z Bazylią, oraz Makaron Cytrynowy Z Ricottą, Szparagami I Groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. Spray osiem 3/4-cup ramekins lub kubki kremu z nonstick sprayu. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić cukier, sok z cytryny i skórki cytryny w dużej misce, aż cukier rozpuszcza się, o 1 minutę.
Dodać ser śmietankowy i ser ricotta; ubijać do uzyskania gładkiej masy, około 1 minuty (mogą pozostać małe twarogi z ricotty).
Dodać jajka; ubijać aż do dobrze wymieszanego.
Podziel ciasto między przygotowane ramekiny.
Umieść ramekiny na obramowanej blasze do pieczenia.
Piec, aż nadmuchane, po prostu ustawić w centrum, i blady złoty na górze, o 18 protokół. Schłodzić do ostygnięcia, około 2 godzin. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić.
Na schłodzonych sernikach rozprowadzić twaróg cytrynowy i podawać.