Matty ' s Brie Cheese Fondue
Matty ' s Brie Cheese Fondue może być tylko bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i דל פחמימות,zne przepis, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 24g białka, 32G tłuszczu i w sumie 451 kalorii. Za 2,58 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. 48 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Jeśli masz pod ręką ser brie, sherry, sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 47%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Brie & Szczypiorek Fondue, Brie i szczypiorek Fondue, oraz Brie i fondue z dzikich grzybów.
Instrukcje
Natrzyj czosnek po wewnętrznej stronie garnka do fondue, pozostawiając zmiażdżone kawałki na dnie. Możesz również zrobić fondue na zwykłej patelni do sosu i przenieść do garnka do fondue, ale po co robić dwie patelnie, wszystkie szalone tandetne?
Dodaj białe wino i sherry do garnka i podgrzej na średnim ogniu.
Wrzuć kostki sera do skrobi kukurydzianej, aby pokryć. Gdy wino będzie gorące, dodaj ser. Najpierw powoli mieszaj drewnianą łyżką, a następnie użyj trzepaczki. Ciągle mieszaj, aby nie przypalił się na dnie garnka. Gdy ser się rozpuści, zdejmij go z ognia i zetrzyj w małej gałce muszkatołowej. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Fondue powinno być gładkie i pokrywać drewnianą łyżką. Jeśli wydaje się cieknący, dodaj więcej sera. Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj odrobinę więcej wina-oszczędnie.
Przygotuj podstawę garnka do fondue i utrzymuj fondue w cieple na małym ogniu. Wyjmij dobre lniane serwetki i nakryj do stołu. To posiłek, z którego można być dumnym!