Matsoni: najprostszy jogurt, który zrobisz

Matsoni: najprostszy jogurt, który zrobisz
Matsoni: najprostszy jogurt, który zrobisz, wymaga około 5 minut od początku do końca. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 79 kalorii. Ten przepis służy 8. Kilka osób naprawdę lubi ten poranny posiłek. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1611 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest ona dostarczana przez odżywioną kuchnię. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 52%. Podobne przepisy to Najłatwiejszy Kurczak z grilla, jaki kiedykolwiek zrobisz, Najprostszy Mrożony Jogurt z jeżynowym zawirowaniem, oraz Najłatwiejszy (i najzdrowszy!) Dyniowy Dip Jogurtowy + Bonus.

Instrukcje

1
Mieszankę starterową matsoni ubić z pełnym mlekiem w średniej misce i wlać do słoika wielkości ćwiartki. Przykryj luźno i umieść w ciepłym miejscu w kuchni, gdzie będzie się utrzymywać przez 24 do 48 godzin.Gdy mleko tworzy półstałą masę i odrywa się od boków słoika, gdy go przechylasz, matsoni jest gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Przenieś go do lodówki, aby zatrzymać fermentację.
3
Podawać jak każdy inny jogurt. Rezerwa 1/4 szklanki do kultury innej partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
TrudnośćŁatwy
Gotowe W5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn