Matsoni: najprostszy jogurt, który zrobisz
Matsoni: najprostszy jogurt, który zrobisz, wymaga około 5 minut od początku do końca. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 79 kalorii. Ten przepis służy 8. Kilka osób naprawdę lubi ten poranny posiłek. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1611 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest ona dostarczana przez odżywioną kuchnię. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 52%. Podobne przepisy to Najłatwiejszy Kurczak z grilla, jaki kiedykolwiek zrobisz, Najprostszy Mrożony Jogurt z jeżynowym zawirowaniem, oraz Najłatwiejszy (i najzdrowszy!) Dyniowy Dip Jogurtowy + Bonus.
Instrukcje
Mieszankę starterową matsoni ubić z pełnym mlekiem w średniej misce i wlać do słoika wielkości ćwiartki. Przykryj luźno i umieść w ciepłym miejscu w kuchni, gdzie będzie się utrzymywać przez 24 do 48 godzin.Gdy mleko tworzy półstałą masę i odrywa się od boków słoika, gdy go przechylasz, matsoni jest gotowy.
Przenieś go do lodówki, aby zatrzymać fermentację.
Podawać jak każdy inny jogurt. Rezerwa 1/4 szklanki do kultury innej partii.