Masło Z Ciecierzycy Curry
Need a danie główne bezglutenowe? Masło curry z ciecierzycy może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 437 kalorii, 12g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka garam masala, cebula, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Spróbuj Masło orzechowe curry z ciecierzycy, Vij ' s ciecierzyca Curry, oraz Curry Z Ciecierzycy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić ziemniaki w rondlu, przykryć wodą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie.
Ciepły olej na patelni na średnim ogniu. Wymieszaj cebulę i czosnek i gotuj, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta. Wymieszać w proszku curry, garam masala, imbir, kminek, i sól. Gotować przez 1 lub 2 minuty, mieszając.
Wlać zupę, śmietanę i ciecierzycę. Wymieszać z ziemniakami. Dusić 5 minut.