Masło Orzechowe Czekoladowe Jajka
Masło orzechowe czekoladowe jajka może być tylko przyprawa szukasz. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 144 kalorie, 3G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, co jest raczej złe. Spróbuj Czekoladowe Jajka Z Masłem Orzechowym, Czekoladowe Jajka Z Masłem Orzechowym, oraz Jajka Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia obramowane blachy do pieczenia z pergaminem i umieścić stojak z drutu na pergaminie. Odstawić.
W rozgrzanej misce umieść hartowaną czekoladę. Postępując zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi formowania czekolady (patrz wskazówki poniżej), ostrożnie kadzi czekoladę do formy, uważając, że czekolada obejmuje całą formę. Odwróć formę do góry nogami nad miseczką z hartowanej czekolady, pozwalając, aby nadmiar czekolady wyciekał, pozostawiając tylko cienką powłokę na każdym wciętym kubku. Dotknij krawędzi formy, aby uwolnić pęcherzyki powietrza, które mogą pozostać w czekoladzie, aby zapewnić idealnie gładką powłokę. Wytrzyj krawędź Formy do czysta na krawędzi miski (nie chcesz tracić kropli czekolady), a następnie umieść formę pokrytą czekoladą, otwartą na dół, na stojaku z drutu. Trochę więcej czekolady będzie kapać.
Odstawić na około 4 minuty, aby czekolada zaczęła się ustawiać.
Tuż przed pełnym ustawieniem czekolady, użyj noża do parowania lub skrobaka do ciasta, aby oczyścić nadmiar czekolady z krawędzi formy, zwracając ją do hartowanej czekolady, aby gotowe jajka miały ładne czyste krawędzie i ułatwiły ich rozmontowanie.
Przenieś formę, wnękę do góry, do lodówki.
Pozostaw na 10 minut, aby czekolada utwardziła się i wycofała z boków formy.
Wyłożyć blachę do pieczenia czystym kawałkiem pergaminu.
Wyjmij formę z lodówki i odwróć ją na dłoń. Skorupki jaj powinny wypadać. Jeśli nie, oprzyj kciuki na zewnętrznej krawędzi formy i umieść dwa pierwsze palce na wewnętrznej stronie czekoladowego kształtu jajka. Delikatnie zacznij podnosić czekoladę z formy. Nie naciskaj ani nie ciągnij zbyt mocno, bo czekolada pęknie. Ostrożnie umieść kształty jaj na przygotowanej blasze do pieczenia, aż będą gotowe do napełnienia.
Aby wykonać nadzienie, umieść posiekaną czekoladę w górnej połowie podwójnego kotła.
Umieść nad (nie dotykając) delikatnie gotującą się wodą w dolnej patelni i podgrzewaj, często mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Wyjąć z ognia i odstawić, aż ostygnie w dotyku. Nie pozwól, aby zrobiło się zbyt zimno lub zacznie twardnieć.
Podczas gdy czekolada jest chłodzenie, miejsce masło orzechowe w misce miksera stoisko wyposażone w wiosło i pokonać na średniej prędkości tylko do zmiękczenia.
Dodać lekko ciepłą czekoladę i ubić do połączenia. Mieszanina będzie dość sztywna, więc upewnij się, że jest dobrze wymieszana.
Za pomocą łyżeczki wypełnij każdy kształt jajka mieszaniną masła orzechowego, wygładzając wierzch łopatką lub nożem. Jeśli wolisz miękkie nadzienie, pozwól jajkom odpocząć w temperaturze pokojowej przez około 1 godzinę przed podaniem. Jeśli bardziej jędrna konsystencja, jeśli wolisz, umieść jajka w lodówce na około 15 minut, aby nadzienie stwardniało, a następnie podawaj.
Przechowywać w jednym opakowaniu, przykrytym i schłodzonym, do 3 dni.
Nie można skutecznie formować hartowanej czekolady w drewnie lub innych porowatych materiałach. Szkło też nie jest dobrym wyborem. Po wlaniu hartowanego choccolate do szklanej formy, natychmiast przyjmuje temperaturę szkła, które jeśli jest zbyt gorące lub zbyt zimne, spowoduje, że czekolada przestanie temperamentować. Antyczne formy metalowe, z wnętrzami, które zostały uszkodzone przez lata użytkowania lub upływ czasu, najlepiej wykorzystać jako dekoracje ścienne. Elastyczne formy z tworzyw sztucznych są wspaniałe, ale z czasem zaczynają wykazywać zużycie i muszą zostać wymienione. Wszystko to jest mój sposób na powiedzenie, że twarde plastikowe i poliwęglanowe formy są najlepszym wyborem do formowania czekolady.
Chociaż być może słyszałeś, że powlekanie formy tłuszczem ułatwi usunięcie gotowego produktu, nie próbuj tego. Nie pomoże to rozpakować przedmiotu; sprawi, że będzie on tłusty. Czekolada, podobnie jak tynk, chowa się w miarę schładzania, co zapewnia, że po ustawieniu łatwo odciągnie się od plastikowej formy. Pamiętaj, że czekolada odbija powierzchnię, na której została uformowana, więc jeśli zostanie prawidłowo wykonana, zestaw czekolady będzie gładki i lśniący. Jednak czekolada musi być hartowana—a nie tylko stopiona—lub nie wypuści.
Zanim zaczniesz wypełniać formę, skonfiguruj przestrzeń roboczą: miej hartowaną czekoladę w misce. Obok czekolady mają formę; kadzi; nóż do parowania; skrobak do ciast; duża metalowa szpatułka offsetowa lub inne naczynie o gładkich krawędziach; stojak z drutu na pergaminie lub woskowanym papierze wyłożonym blachą do pieczenia; i niektóre czyste ręczniki kuchenne.
Używając kadzi, ostrożnie napełnij formę płynną czekoladą. Gdy forma jest pełna, odwróć ją nad miską hartowanej czekolady i pozwól, aby nadmiar czekolady spadł z powrotem do miski. Jeśli forma jest drobno szczegółowa, konieczne będzie stuknięcie po bokach, aby uwolnić pęcherzyki powietrza, które mogą tworzyć się w podniesionych szczegółach. Forma powinna być teraz równomiernie pokryta cienką warstwą (Zwykle o grubości 1/8 lub 1/16 cala, w zależności od przepisu) czekolady. Wytrzyj krawędź formy lub krawędź otaczającą każdy kubek w formie, Wyczyść nożem do parkowania lub skrobakiem do ciast.
Umieść formę pokrytą czekoladą, otwartą bokiem w dół, na stojaku z drutu.
Odstawić na około 5 minut lub aż czekolada zacznie twardnieć. Za pomocą noża do parowania zeskrobać krawędź formy całkowicie czystą z Utwardzonej czekolady. Jest to ważne, ponieważ czekolada chowa się z boków formy, gdy się ustawia, a czysta krawędź powstrzyma ją od przyklejania się i pękania, gdy się kurczy. W razie potrzeby można umieścić formę w lodówce na kilka minut, aby przyspieszyć hartowanie, ale nie zostawiaj jej tam przez dłuższy czas.
Po zainwestowaniu w formy, mogą być używane w kółko. Moją najlepszą radą, aby przedłużyć żywotność plastikowych lub poliwęglanowych form, jest ich ostrożne czyszczenie. Umyj je w gorącej wodzie z mydłem, ostrożnie wycierając je do czysta miękką szmatką (nigdy nie szorstkiego materiału ani podkładki do czyszczenia). Następnie spłucz je dobrze pod bieżącą wodą i dokładnie osusz, ponieważ osady wodne mogą być równie szkodliwe dla form, jak szorstkie płuczki.
W razie potrzeby można skleić dwie połówki jajka, tworząc całe jajko. Klej, który trzyma formowane kawałki czekolady razem jest po prostu więcej czekolady! Stopić tylko tyle czekolady, aby cienki" klej " linii między krawędziami czekolady.
Umieść wypełnione jajka w lodówce na około 15 minut, aby były wystarczająco zimne, aby" ustawić "czekoladowy" klej " natychmiast po przymocowaniu ich do siebie. Używając roztopionej czekolady, tak jak zwykły klej, i pracując z dwoma jajkami na raz, płaszcz czekoladową krawędź jednego jajka z roztopioną czekoladą, a następnie szybko umieścić dwa jajka razem i trzymać je mocno na miejscu. Jeśli jajka są wystarczająco zimne, rozpuszczona czekolada natychmiast ustawi się.
Przedruk za zgodą Jacques Torres ' a rok w czekoladzie: 80 przepisów na święta i specjalne okazje Jacques Torres, ©2008 Stewart, Tabori, & Chang